Anmelder politi og ambulanse

-Begge brøt loven, sier advokat Abid Q. Raja.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet..no): Familien til den hardt skadde 37-åringen som ble etterlatt av helsepersonell i Sofienbergparken i går, har i samråd med advokat Abid Q. Raja bestemt seg for å anmelde både de to polititjenestemennene og de to ambulansesjåførene som var på åstedet.

- Både politiet og ambulansepersonalet har brutt loven. Ambulansesjåførene har brutt helsepersonelloven ved å forlate folk som har behov for hjelp. Politi brukte ikke sin rett til å befale ambulansen å ta med mannen. De tok han heller ikke med i egen bil, sier Raja til Dagbladet.no.

Det var familien som ønsket hjelp av advokaten allerede i går kveld, og han dro på sykehuset sist natt for å møte Kohinoor Nordberg, samboeren til den skadde 37-åringen.

- Jeg har sett en video fra åstedet, og det var pussig å se at polititjenstemannen ba den skadde 37-åringen om ID før han gjorde noen tegn til å hjelpe, sier Raja.

Han utelukker ikke at politiets og ambulansesjåførenes opptreden ut i går har en undertone av diskriminering.

Den 37 år gamle hardt skadde mannen er norskafrikaner fra Somalia. Kohinoor er født i Bangladesh og kom til Norge som treåring.

I dag har politiet fått navngitte tips på hvem som slo ned 37-åringen etter at han ba en gjeng fotballspillere i Sofienbergparken om å roe seg av hensyn til småbarna som koste seg ute i det fine været.

Ifølge aftenposten.no jakter politiet på en mann fra Gambia.