Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Anmelder politiet og barnevernet

Politiet ble advart gjentatte ganger før 32-åringen skjøt sin to år gamle datter og deretter seg selv. Nå anmelder moren politiet og barnevernet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hun mener begge instanser reagerte for seint. SEFO skal etterforske politiets behandling av tragedien i Kvinesdal.

- Jeg kan bekrefte at moren nå går til det skritt å anmelde politiet og barnevernet, sier advokat Morten Rynning til Dagbladet.

Han representerer den unge moren.

Både moren og familien advarte politiet gjentatte ganger før 32-åringen skjøt datteren og seg selv i den lille bygda Lindefjell i Kvinesdal kommune. Tragedien skjedde 5. juli.

SEFO etterforsker

Fungerende politimester Bjørgulv Rygnestad «frikjente» sitt eget politidistrikt etter tragedien. SEFO-medlem Odd Holch-Steen i Agder bekrefter overfor Dagbladet at politiets særskilte etterforskningsorgan nå skal etterforske Vest-Agder politidistrikts håndtering av saken.

- Hvis det nå kommer en anmeldelse, vil vi etterforske saken. Vi skal ha en gjennomgang av hele saken på tirsdag, sier Holch-Steen.

Fylkesmannen i Vest-Agder skal vurdere barnevernets befatning med drapssaken i Kvinesdal.

Fikk trussel

I dagene før drapene ble politiet kontaktet av moren og familien, fordi de var bekymret for datterens sikkerhet. Dagen før toåringen ble drept, skal moren ha fått en trussel fra barnefaren: «Hvis jeg ikke får deg, så får du ingen.»

Familien oppfattet det som om 32-åringen ville ta livet av datteren og seg selv. Politiet sendte saken videre til barnevernet.

Bare noen få timer før drapene, skal moren og familien igjen har ringt politiet. Igjen ble barnevernet i Kvinesdal kontaktet. Representanter fra barnevernet og politiet oppsøkte boligen, men da var det allerede for seint. De fant toåringen skutt og drept. 32-åringen hadde deretter tatt sitt eget liv.

Tause naboer

I den lille bygda Lindefjell har tragedien vært det store samtaleemnet de siste ukene. Ingen av dem Dagbladet har snakket med de siste dagene ønsker å stå fram med navn og bilde. Miljøet er for lite. Alle kjenner alle på stedet som ligger 11 mil vest for Kristiansand.

Men de aller fleste mener tragedien kunne vært unngått dersom politiet og barnevernet hadde gjort jobben sin.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media