Anmelder statsråden til politiet

Etter Dagbladets avsløringer om fiskeriminister Geir Inge Sivertsen, er Høyre-toppen nå anmeldt til politiet for bedrageri.

ANMELDER: Tobias Drevland Lund i Rød Ungsom håper politiet tar anmeldelsen av fiskeriministeren alvorlig. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
ANMELDER: Tobias Drevland Lund i Rød Ungsom håper politiet tar anmeldelsen av fiskeriministeren alvorlig. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Rød Ungdom har anmeldt fiskeriminister Geir Inge Sivertsen til politiet for å ha urettmessig mottatt 120 000 kroner.

RU-leder Tobias Drevland Lund forteller at han har bedt politiet se på om saken dreier seg om bedrageri fra Høyre-toppens side.

Anmeldelsen kommer etter Dagbladets avsløringer om etterlønn og dobbel lønn som involverer Sivertsen.

- Det er en frustrasjon mange føler på. Politikerne følger ikke reglene de selv lager. En statsråd som har jukset til seg 120 000 kroner, penger som tilhører skattebetalerne... Jeg har ikke ord. Begeret er fullt, sier Drevland Lund til Dagbladet.

- Sivertsen har sagt at han vil gjøre opp for seg?

- Jo, men ellers i samfunnet aksepterer vi ikke at noen stjeler, og så bare sier unnskyld noen måneder senere, etter at Dabladet har løftet saken. Lovbrudd må få konsekvenser.

Kong Salomo fra Senja

Drevland Lund vedgår at han neppe tror politiet gjør noe annet enn å henlegge anmeldelsen hans.

Likevel mener han at anmeldelsen er symbolsk viktig.

- Vi har et system med klassejustis. Nav-brukere straffes hardt for mindre summer enn 120 000, mens Sivertsen kan bare si unnskyld, betale tilbake, og så skal alt være greit. Det er forskjell på Jørgen Hattemaker og kong Salomo i Norge, og slik bør det ikke være.

FORBANNA: Tobias Drevland Lund og Rød Ungdom reagerer voldsomt på det de kaller klassejustis i Sivertsen-saken. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
FORBANNA: Tobias Drevland Lund og Rød Ungdom reagerer voldsomt på det de kaller klassejustis i Sivertsen-saken. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

- Råttent i regjering

Ungdomspolitikeren er også forbauset over Erna Solbergs håndtering av saken - eller nettopp mangel på håndtering, slik han ser det.

- Solbergs håndtering er mangelfull, for å si det pent. Jeg synes det er råttent i regjeringskontorene nå, dersom Sivertsen skal få bli sittende som statsråd.

Geir Inge Sivertsen sier til Politisk kvarter mandag morgen at han aldri vurderte å ikke søke om etterlønnen.

- Jeg gjorde dessverre ikke det. Det er det som har gjort at denne saken ble helt feil og at jeg har et sterkt ønske om å annullere etterlønnsavtalen og få gjort opp det som er utbetalt. Jeg skal gjøre nettopp det, nå som jeg er hjemme, sier Sivertsen.

Dobbel lønn

Sivertsen-saken stopper ikke ved etterlønn. Dagbladet avslørte også at Høyre-toppen mottok dobbel lønn fra det offentlige i fjor høst, i tillegg til etterlønna på 120 000 kroner. Dermed var han på et tidspunkt bedre lønnet enn sjefen sin, Erna Solberg.

Men det er etterlønna, ikke den doble lønna, som RU-lederen mener politiet må etterforske.

Sivertsen står også fast ved at det var riktig å heve dobbel lønn.

- Jeg hadde i disse to månedene to funksjoner, en som statssekretær og en som ordfører. Da hadde jeg også en innvilget godtgjørelse fra kommunestyret i Lenvik som løp også i de to månedene der jeg avsluttet forholdet som ordfører i Lenvik, sier han til NRK.

Mer om

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer