Anmelder torskeoppdretter for rømt monsterfisk

Norges Miljøvernforbund frykter «økologisk katastrofe».

DEFORMERT: Leder i Norges Miljøverforbund, Kurt Oddekalv, med to deformerte torsk fisket i Trondheimsfjorden. Nå anmelder Norges Milljøvernforbund Frengen Havbruk for brudd på dyrevernlovgivningen. Foto: Norges Miljøvernforbund
DEFORMERT: Leder i Norges Miljøverforbund, Kurt Oddekalv, med to deformerte torsk fisket i Trondheimsfjorden. Nå anmelder Norges Milljøvernforbund Frengen Havbruk for brudd på dyrevernlovgivningen. Foto: Norges Miljøvernforbund Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||Forekomsten av deformert torsk i nærheten av oppdrettsanlegg i norske fjorder skaper bekymring.

I dag ble det klart at Fiskeridirektoratet har sendt saken om monstertorsken i Storfjord til etterforskning, og at økokrim vil starte etterforskningen i nærmeste framtid.

Nå går leder i Norges Miljøvernforbund, Kurt Oddekalv, til anmeldelse av oppdrettsanlegget Frengen Havbruk for brudd på dyrevernloven, skriver Nordlys.

- Dypt rystetAnmeldelsen kommer etter at en fisker i Trondheimsfjorden har fisket 3383 oppdretstorsk, som ifølge anmeldelsen utvilsomt har sin opprinnelse i Frengen havbruk.

Den erfarne fiskeren er dypt rystet over den dyretragedien han opplever. I fangsten var det mellom 40-50 med store byller/sår på kroppen og ca 300 andre torsk med tilsvarende  sår men hvor utviklingen ikke var kommet så langt. Ytterligere flere hundre torsk hadde uhyggelige misdannelser i munn/hode. I fleste tilfellene var munnen så deformert at fisken ville få store problemer med å ta til seg næring i det fri. Dette er fisk som på sikt ville lidd en langsom pinefull død, heter det i anmeldelsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer