Anmelder UDI for diskriminering

Marie Aly inviterte sin egyptiske niese på sommerferie i Norge. Men norsk byråkrati satte en stopper for familiebesøket: UDI hadde ikke tid til å behandle søknaden, selv om saksbehandlerne innrømmer at den er helt opplagt. Nå har Aly anmeldt UDI til politiet for diskriminering. Først da Dagbladet.no ringte UDI, kom det frem at UDI har innvilget søknaden - uten å informere Aly!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det burde være en enkel sak: Marie Aly har søkt UDI om å få besøk av sin egyptiske niese. Maian Hussein (15) har allerede vært på besøk hos sin norske familie en gang tidligere. Den gangen forløp besøket helt uten problemer, og i sommer ville Marie Aly og ektemannen gjerne ha 15-åringen hos seg i sommerferien. Nå er ferien for lengst over, men UDI har ikke latt høre fra seg.

- Vi er en liten familie, og datteren vår på ni år setter veldig pris på å treffe kusinen sin. Derfor ville vi gjerne ha Maian her en måned i sommer. I UDI fikk jeg vite at det ville ta rundt tre måneder å behandle saken, sier Aly. I april tok hun kontakt med den norske ambassaden i Egypt. Ambassaden sendte papirene raskt videre til UDI. Samtidig skaffet Aly de nødvendige papirene fra politiet.

- Politiet anbefalte søknaden med en gang, forteller hun.

Stoppet i UDI

Men da saken kom til UDI, var det full stopp.

- Jeg har ringt UDI nærmere 100 ganger. Hver gang kommer jeg til en ny saksbehandler. De forteller meg at søknaden ikke er behandlet, men ingen vet hvorfor. Hver gang sier de at det er merkelig at søknaden ikke er godkjent, fordi dette er en enkel sak. Men ingenting skjer, sier Aly.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer