Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Anmelder VISA for tyveri

Siste fra kortgiganten: «noen tusen» kunder er rammet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tålmodigheten er slutt for VISA-kunde Tor Erik Ebbesen: i dag politianmeldte han kortgiganten for uautoriserte uttak og tyveri fra hans bankkonto.

- Jeg er provosert over den totale mangelen på informasjon fra VISA. De som tar kundetelefonen deres, prater bare svada. De beklager ikke en gang. Jeg forventer i det minste en redegjørelse fra VISA om hva som har skjedd, sier Ebbesen til Dagbladet.no.

I kveld viser det seg at «noen tusen» norske VISA-kunder har fått rensket sin bankkonto for hver eneste krone.

Datahikke

Ebbesens konto ble robbet for 16 ganger 2000 kroner i Esbjerg i Danmark forrige mandag etter at han hadde tatt ut bare 2000 kroner. Første forklaring: «datahikke» hos VISA sentralt.

Først fikk han inntrykk av at pengene skulle tilbakeføres innen 24 timer. Sist fredag sa VISA Europas kundeansvarlige i Norge, Christina Lind, til Dagbladet.no at pengene ville være på plass tidlig denne uka.

I ettermiddag fortalte den norske operatøren for VISA Europa, Teller, at pengene først vil bli tilbakebetalt neste uke. Bankene får ikke noen avregning fra VISA før tidligst 25. januar.

Dermed kan det gå mot en ny, blakk helg for tusenvis av VISA-kunder. Mange som er på ferie har ikke oppdaget at kontoen er tom fordi de har tatt ut kontanter før de reiste.

- Gjelder noen tusen
- Hvor stort er egentlig omfanget av disse problemene?

- Vi vet at det dreier seg om «noen tusen» norske VISA-kunder.  Jeg er ikke oppdatert på alt av siste informasjon siden jeg kom hjem i kveld, men jeg skal ta tak i det siste når jeg kommer på kontoret tirsdag, sier Christina Lind til Dagbladet.no.

- Kan kunder som er rammet nå stole på at pengene kommer neste uke?

- Jeg håper virkelig det. Og bankene har jo vært velvillige med å hjelpe sine kunder. Vi  kan bare beklage de problemene VISA-kunder har vært utsatt for. Det ser ut til at det særlig er minibankuttak i Danmark, Polen, Spania, Tsjekkia og Tyskland som har skapt problemer.

- Feilen ER fjernet 

 Kan kundene stole på at dere har ryddet opp i dataproblemene?

- Ja, definitivt. Det gjaldt uttak i Europa som kom til avregning hos oss tirsdag 15. og onsdag 16. januar.

- Hvilke nettsider skal VISA-kunder oppsøke for å bli oppdatert med det siste om oppryddingen?

- Det må bli deres egen bank. Vi forholder oss til bankene og informerer dem når vi har noe å fortelle.

- Hva er din kommentar til at en kunde har anmeldt dere?

- Ja, hva skal man si til det? Jeg forstår at han er opprørt, og det er hans rett å reagere på en slik måte, sier Christina Lind, norsk kundeansvarlig i VISA Europa.

PROVOSERT: VISA-kunde Tor Erik Ebbesen har politianmeldt kortselskapet for tyveri fra konto. Han er provosert over kundebehandlingen etter at et uttak på 2000 kroner i minibank i Danmark forrige mandag har blitt til minus 34000 kroner.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media