Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Anmelderflause i Michelin-guide

Trekker gourmetbibel tilbake.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Michelin har trukket tilbake hele opplaget av årets guide til restauranter og hoteller i Benelux-landene.

Årsaken er at den belgiske restauranten L\'Ostend Queen fikk toppkarakterer - til tross for den åpnet dørene først flere uker etter at den røde matbibelen gikk i trykken.

Eieren av restauranten innrømmer overfor ei belgisk avis at han det var hans «gode relasjoner» til det franske Michelin-konsernet som skaffet ham plass i guiden, melder BBC.

Michelin innrømmer flausen, om enn i vage ordelag.

- Benelux-guiden er tatt ut av salg fordi den inneholder en feil, heter det i en skriftlig uttalelse, som lover en ny utgave av  guiden innen to måneder.

Dette er første gang i Michelin-historien at en guide trekkes tilbake.

Goumetbibel

De berømte Michelin-guidene regnes fortsatt som verdens fremste gourmetbibler. Stjerner eller andre utmerkelser i den røde guiden sikrer både besøk og omtale, til tross for noen mindre heldige Michelin-avsløringer de siste åra.

I fjor skrev den tidligere restaurantanmelderen Pascal Remy boka «Inspektøren setter seg til bords». Der fortalte han om stjernenes bakside. Remy hevder at Michelin har altfor få inspektører, og stadig flere steder å anmelde.

Det betyr at de ikke rekker over alle restaurantene ofte nok, og at stjernene er blitt støvete.

- Enkelte kokker fortjener ikke tre stjerner lenger, sa Remy i fjor.

TRUKKET TILBAKE: Det er denne hotell- og restaurantguiden til Benelux-landene som nå er trukket tilbake.