ANMELDES: Mazyar Keshvari.
FOTO: Årn E. Borgen / AFTENPOSTEN
ANMELDES: Mazyar Keshvari. FOTO: Årn E. Borgen / AFTENPOSTENVis mer

Anmeldes av Stortinget

Stortingets administrasjon har anmeldt Mazyar Keshvari.

Stortingets administrasjon har anmeldt Mazyar Keshvari (Frp) til politiet for mulig misbruk av Stortingets ordning for reisegodtgjørelse, opplyser Stortinget i en pressemelding.

Anmeldelsen er levert til Oslo politidistrikt.

Beslutningen om å anmelde ble tatt på bakgrunn av opplysninger som er kommet frem om Mayzar Keshvari og hans mulige misbruk av Stortingets ordning for reisegodtgjørelse, heter det i pressemeldinga.

- Dette er en alvorlig sak. For å få brakt på det rene hva som har skjedd i denne saken er det viktig at politiet setter i gang en etterforskning. Samtidig ønsker vi å komme til bunns i om det er grunnlag for straffeforfølgelse, sier Stortingets direktør, Marianne Andreassen.

Keshvaris advokat, Arve Lønnum, er orientert om anmeldelsen.

Keshvari har ifølge Aftenposten levert udokumenterte reiseregninger for 290 000 kroner.

Siden høsten 2016 har Stortinget utbetalt penger til den profilerte Frp-politikeren Mazyar Keshvari for å dekke en rekke reiser som ikke har funnet sted, skriver Aftenposten.

Keshvari har selv beklaget at han har levert inn feilaktige reiseregninger og er sykmeldt. Ifølge hans advokat jobbes det nå iherdig med å få klarhet i hvor mye penger Keshvari skylder Stortinget.

Tidligere i dag ble det kjent at Keshvari trekker seg for leder av Oslo Frp.

Internt i partiet skal det over tid ha vært kjent at Keshvari ikke ønsket gjenvalg som leder i Oslo Frp.

- Det er helt uavhengig av saken om reiseregninger at Keshvari har varslet Oslo Frp om at han ikke tar gjenvalg som leder, sier parlamentarisk leder i Frp, Hans Andreas Limi, til Dagbladet.