Anmeldes etter dette

Borettslag anmeldes etter at flere måkeunger skal ha blitt drept av en robotgressklipper.

DØD: Dyrenes Rett anmelder et borettslag etter dødsfallet av denne måkeungen. Foto: Privat
DØD: Dyrenes Rett anmelder et borettslag etter dødsfallet av denne måkeungen. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dyrevernsorganisasjonen Dyrenes Rett anmelder nå et borettslag i Trøndelag for overtredelse av dyrevelferdsloven og naturmangfoldloven. Kort fortalt går disse lovene ut på at dyr skal behandles godt og ikke bli utsatt for ytre påkjenninger.

Organisasjonen sier at borettslaget har latt en robotgressklipper gå på en syklus på fire timer, døgnet rundt i hekketida.

- Fem døde

Ifølge styreleder Jenny Rolness i Dyrenes Rett har beboerne i borettslaget gjort observasjoner av totalt fem døde fugler, men det er bare én av dem som har blitt dokumentert.

De mener alvoret blir forsterket ved at fiskemåka anses som en truet art.

Slik saken står nå, sier Rolness at de ikke ser noen annen løsning enn å anmelde saken.

- Vi har prøvd å løse dette gjennom alminnelig dialog, men når de ikke vil gjøre disse endringene eller viser forståelse for vår bekymring, har vi ikke annet valg enn å anmelde, sier Rolness.

ANMELDER: Styreleder i Dyrenes Rett, Jenny Rolness har anmeldt borettslaget for overtredelse av dyrevelferdsloven og naturmangfoldloven. Foto: Privat
ANMELDER: Styreleder i Dyrenes Rett, Jenny Rolness har anmeldt borettslaget for overtredelse av dyrevelferdsloven og naturmangfoldloven. Foto: Privat Vis mer

Borettslaget har blitt forelagt kritikken som framkommer i denne saken. Etter gjentatte forsøk har det ikke lyktes Dagbladet å komme i kontakt med verken borettslagets styreleder eller driftsleder. Styrets nestleder har uttalt over telefon at han ikke ønsker å kommentere saken.

Skal ha blitt informert

Dagbladet har sett anmeldelsen som ble sendt til Trøndelag politidistrikt torsdag 23. juni.

Politiet kan også bekrefte at de har mottatt anmeldelsen, men sier til Dagbladet at saken ennå ligger til vurdering.

FUGLER: Synet som møtte Hollie Cameron er ikke hverdagskost. Reporter: Ingebjørg Iversen / Dagbladet Vis mer

Ifølge anmeldelsen mener Dyrenes Rett at borettslaget bør holdes ansvarlige for fugledøden.

Dette begrunnes med at driftsleder skal ha blitt informert om at det befant seg små måkeunger på plenen mens gressklipperen gikk, men at de ikke sa seg villige til å stoppe den.

Dyrenes Rett beskriver det som kritisk fordi det er arten fiskemåke som har blitt utsatt. Denne arten er oppført på norsk rødliste som en truet art som er særlig sårbar for utrydding.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer