Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Anmeldes for uaktsomt drap

Politiet på Hamar anmeldes for uaktsomt drap etter at 19 år gamle Kristian Lensebakken døde i fyllearresten natt til lørdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er advokat John Arild Aasen som har rådet foreldrene til 19-åringen om å ta hardere i enn de gjorde i går, da de anmeldte politiet for tjenesteforsømmelse.

- Denne saken kvalifiserer til anmeldelse for uaktsomt drap. Hvis et sykehus gjør en alvorlig tabbe, kan det ende i en slik anmeldelse. Så hvorfor ikke politiet? sier Åsen, som fungerer som foreldrenes bistandsadvokat.

Foreldrene har i dag vært i samtaler med SEFO, og politiets særskilte etterforskningsorgan skal nå avhøre vitner som så Kristian Lensebakken før han ble hentet av politiet. 19-åringen skal ifølge TV2 ha drukket en halv liter hjemmebrent før han ble plassert i fyllearresten.

- Det er helt klart at politiet her har vært uaktsomme. Kristian kunne ikke stå på egne bein og burde vært behandlet av helsepersonell. Sannsynligvis trengte han å pumpes for alkohol, sier Åsen.

Han har tidligere vært forsvarer for avdøde Kristian Lensebakken og ble kontaktet av hans far lørdag.

Hele Norges coronakart