Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Anmeldt av konkurrent

SKIEN/HORTEN (Dagbladet): Er dette ei Brustad-bu? Sofus storkiosk i Horten er anmeldt til politiet av en konkurrent i dagligvarebransjen. Anmelderen, som vil være anonym, mener at Sofus er altfor stor til å holde åpent på søndager.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Nesten litt artig, er innehaver Trond Johansens kommentar. Han frykter ikke politietterforskning.

- Jeg har ikke målt opp butikken. Men det har tydeligvis anmelderen gjort. Det kan nok stemme at den er på 170 kvadratmeter om en tar med alt, både kontorer og kjølelager, sier Johansen til Dagbladet.
Han er usikker på hvordan de nye åpningstidsvedtektene skal tolkes.

- Gjelder kvadratmeterregelen hele lokalet? Eller bare der det er mat? Jeg har jo en egen videoavdeling også.

Tilbakeskritt?

- Jeg skal rette meg etter de påbud jeg eventuelt måtte få. Det er ingen problemer med å omstille seg her. Men jeg synes hele loven er et tilbakeskritt. Kan ikke markedet, folk selv, regulere dette? spør han.

- Frykter du ikke konkurranse fra billigbutikkene?

- Nei. De er jo åpne også alle de andre dagene i uka, sier Johansen.

I køen

Politimester Per Kleverud i Nord-Jarlsberg sier i en kommentar til Dagbladet:

- For å si det rett ut: Dette er ingen prioritert sak, uten at jeg dermed vil si at det er fritt fram for å gjøre hva en vil. Vi legger anmeldelsen i køen, og så får vi se hva vi skal bruke av tid og penger på dette.
Kleverud understreker at han først og fremst prioriterer kampen mot vold, vinningsforbrytelser og trafikkulykker.

- Jeg har lovet statsråden å synliggjøre politiet i mitt distrikt. Når det gjelder butikk-problematikken, får vi også se litt på hvilke politiske signaler som kommer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling