Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Anmeldt av Tovas far: En av de pågrepne skal ha mishandlet Tova (19) to måneder før hun døde

Ble anmeldt av Tovas far i mars.

FUNNET: Liket av Tova Moberg (19) ble funnet i en innsjø etter en stor leteaksjon. En av de tre som er pågrepet i saken har tidligere blitt anmeldt av faren til den avdøde jenta. Foto: Politiet. 
FUNNET: Liket av Tova Moberg (19) ble funnet i en innsjø etter en stor leteaksjon. En av de tre som er pågrepet i saken har tidligere blitt anmeldt av faren til den avdøde jenta. Foto: Politiet.  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tova Moberg (19) ble funnet død i en innsjø i natt etter en større leteaksjon i Sverige. De tre pågrepne mennene i saken gikk dermed fra å være mistenkt for kidnapping, til mistenkt for drap.

- Det er med den dypeste smerte og sorg at vi kan fortelle at vi har funnet Tova Moberg død, sier politiets pressetalsperson, Christer Nordström, i regionen Mitt på en pressekonferanse i Hudiksvall tirsdag.

Mistenkt for å ha mishandlet Tova tidligere
Ifølge offentlige registre skal ingen av de arresterte mennene ha blitt dømt for voldelig kriminalitet tidligere.

Nå har det kommet fram at en av de tre mennene ble politianmeldt for to måneder siden, mistenkt for å ha mishandlet Tova.

- Hun var 14, 15 år gammel da de møttes, siden har hun vært med ham, sier en nær familievenn til Aftonbladet.

FUNNET: Politiet arbeider ved innsjøen hvor de fant liket av Tova Moberg (19) sent mandag kveld. Foto: NTB Scanpix / Mats Andersson  
FUNNET: Politiet arbeider ved innsjøen hvor de fant liket av Tova Moberg (19) sent mandag kveld. Foto: NTB Scanpix / Mats Andersson   Vis mer

Selv familievennen forteller om overgrepet i mars, hvor mannen ble anmeldt til politiet. Etter hendelsen trodde familien at forholdet var over, skriver Aftonbladet.

Åstedet for overfallet var i samme by som der Tova ble funnet død i natt.

Ifølge Expressen var det Tovas far som anmeldte overfallet.

Søndag skal faren ha konfrontert mannen og spurt om hvor hans datter var.

- Han hevdet at han ikke visste noe som helst om det, sier en venn på vegne av familien.

Nekter for å ha gjort noe kriminelt
Ifølge informasjon Aftonbladet har fått tilgang til, skal mennene ha gått trinnet over Tova på grunnskolen, og det er der de ble bekjente. De skal ha vært i samme omgangskrets.

Selv om ingen av mennene har noen historie med voldelig kriminalitet, har to av mennene har vært tiltalt for mindre narkotikalovbrudd knyttet til cannabisbruk og for å ha kjørt under påvirkning av narkotika.

En av disse to har også fått straff for å bære kniv på et offentlig sted. Politiet vil ikke kommentere hvilken kobling mannen har til Tova.

Samtlige nekter at de har gjort noe kriminelt, ifølge deres offentlige forsvarere.

I INNSJØEN: Etter en stor leteaksjon ble Moberg funnet i en innsjø. Foto: NTB Scanpix / Mats Andersson 
I INNSJØEN: Etter en stor leteaksjon ble Moberg funnet i en innsjø. Foto: NTB Scanpix / Mats Andersson  Vis mer

Ble meldt savnet søndag
Tova Moberg kom fra et tettsted i Hälsingland. Hun ble sist sett sammen med sine venner i Hudiksvallsområdet lørdag kveld.19-åringen ble meldt savnet på søndag, da hun ikke dukket opp på svømmekonkurransen hun skulle delta i.

STOR LETEAKSJON: Moberg ble meldt savnet søndag, og ble funnet sent mandag kveld. Foto: Mats Andersson/TT / NTB scanpix
STOR LETEAKSJON: Moberg ble meldt savnet søndag, og ble funnet sent mandag kveld. Foto: Mats Andersson/TT / NTB scanpix Vis mer

Søndag kveld gikk politiet ut med etterlysning og bilde av henne.

Rundt 50 politimenn søkte med hunder og helikopter, og begynte etterhvert å undersøke nærliggende vassdrag.

Etter den store leteaksjon ble liket av 19 år gamle Moberg funnet sent mandag kveld i en innsjø.

Ifølge statsadvokat Ulf Back har den døde kvinnen ytre tegn til vold på kroppen, og politiet mistenker at kvinnen ble drept, skriver NTB.

SAVNET: Rundt 50 politimenn søkte med hunder og helikopter, og begynte etterhvert å undersøke nærliggende vassdrag.Foto: Mats Andersson/TT / NTB scanpix
SAVNET: Rundt 50 politimenn søkte med hunder og helikopter, og begynte etterhvert å undersøke nærliggende vassdrag.Foto: Mats Andersson/TT / NTB scanpix Vis mer