Anmeldt etter heltedåd

Røykdykker Lars Brenden måtte ta et avgjørende valg: I stedet for å hente røykdykkerutstyr, hoppet han inn i leiligheten for å redde ut den gamle damen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Nå er arbeidsulykken anmeldt, og brannvesenet risikerer bot etter Brendens heltemodige innsats.

- Bakgrunnen for anmeldelsen er at en brannmann ble røykskadd, sier lederen for miljøetterforskningsavsnittet ved Oslo politidistrikt, Arild Angen.

Brannvesenet reagerer

- Jeg reagerer på at politiet har anmeldt dette. Vi prøver selvsagt å gjøre alt etter boka, men noen ganger må folkene våre ta et valg der og da, sier utrykningsleder Jon Myroldhaug i Oslo brann- og redningsetat til Dagbladet.

Brannvesenet rykket mannsterkt til en brann i Observatoriegata i Oslo sentrum for snart 14 dager siden.

Valgte å gå inn

- En av våre folk var oppe i stigen da han så en eldre dame. I leiligheten var det ulmebrann og røyk. Brannmannen tok et valg: Han hadde ikke med seg nødvendig utstyr opp i stigen, men valgte likevel å gå inn for å hente ut kvinnen, forteller Myroldhaug. Brannmannen måtte til legesjekk og i tillegg puste inn litt oksygen etter hendelsen.

Politiet anmeldte arbeidsulykken.

- Det ble skrevet en anmeldelse på ulykkesstedet, og vi etterforsker saken som en arbeidsulykke. Det som naturlig skjer, er at vi må se på internkontrollen. Hvis det avdekkes svikt, kan det bli en reaksjon som bøter, sier Arild Angen.

Angen erkjenner at saken har spesielle omstendigheter og at brannvesenet har «en god sak».

- Men politiet skal etterforske arbeidsulykker. Det er vanskelig å sette grenser for hva man skal etterforske. Hva skjer hvis en brannmann blir alvorlig skadd i en liknende situasjon? Imidlertid skjønner jeg for så vidt brannvesenets reaksjon, sier Angen.

REDDET KVINNE: Røykdykkeren Lars Brenden måtte få oksygen i ambulansen etter den dramatiske redningsdåden i Oslo for 14 dager siden. Politiet etterforsker saken som en arbeidsulykke.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer