Anmeldt for beføling, ble banket opp

Politiet mistenker hevnaksjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tirsdag forrige uke ble en 37 år gammel mann anmeldt for å ha befølt ei 16 år gammel jente. Dagen etter ble den samme mannen funnet blodig og forslått i skogkanten i Lier. Nå er to 18-åringer siktet for legemsbeskadigelse, skriver dt.no. Den ene 18-åringen er sammen med jenta som skal ha blitt befølt.

- Politiet mistenker at disse guttene har tatt saken i egne hender, sier politiadvokat Ingunn Hodne ved Søndre Buskerud politidistrikt til dt.no.

Det hele startet forrige tirsdag da jenta tok bussen fra Drammen til Lier. På bussen skal hun ha blitt befølt av 37-åringen. Da hun gikk av bussen skal mannen ha befølt henne igjen før hun klarte å løpe vekk.

Fikk beskjed om møte

Operasjonsleder Tor Stein Hagen ved Søndre Buskerud politidistrikt sier til dt.no at mannen skal ha fått beskjed om å møte opp på samme sted, ved bussholdeplassen. Ett døgn etter at han skal ha befølt jenta blir han funnet blodig i skogkanten av en forbipasserende. Han er blodig i ansiktet og flere av tennene ble slått ut. 37-åringen skal ha blitt banket opp med balltre eller en lignende gjenstand.

Nekter

Tirsdag og onsdag denne uken ble de to 18-åringene pågrepet. Kjæresten til jenta nekter for å han noe med det hele å gjøre, den andre har til nå nektet å avgi forklaring. I mellomtiden pågår etterforskningen for fullt. Politiet mistenker at de to har banket opp 37-åringen etter at han skulle ha befølt kjæresten til den ene av 18-åringene.

-  Dette er en høyt prioritert sak. Den er grov. Både på grunn av fremgangsmåten og fordi det er brukt slaggjenstand, sier Hodne.

Også den anmeldte befølingen etterforskes, men 37-åringen har inntil videre bare status som mistenkt.

- De to sakene etterforskes parallelt. Så lenge vi mener det er disse to guttene som står bak, må sakene ses i sammenheng.