Anmeldt for epost-snoking

Datatilsynet har anmeldt Redningsselskapet for å ha snoket i de ansattes e-poster uten at de ansatte var klar over hva som skjedde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Mandag ble Redningsselskapet anmeldt til politiet for det Datatilsynet mener er grove brudd på personopplysningsloven. Tilsynets direktør, Georg Apenes, forteller at selskapets e-postsnoking er blitt gransket.

Apenes sier Redningsselskapets overvåkning er en av de mest graverende sakene tilsynet har sett. Han reagerer spesielt på at selskapets generalsekretær, Monica Kristensen Solås, har vært med på å lese gjennom de ansattes e-poster og papirer.

Får pålegg

Ifølge Datatilsynets anmeldelse har Redningsselskapets ledelse lest «e-posten til flere medarbeidere uten tilstrekkelig vurdering av om innholdet var virksomhetsrelatert eller av privat karakter». Også slettet e-post og backupfiler ble gjennomsøkt av ledelsen.

Dessuten ble det gjort «søk i e-post som var sendt til og fra de tillitsvalgte», opplyser tilsynet.

I tillegg til anmeldelsen har Datatilsynet varslet at Redningsselskapet vil få flere pålegg for snokingen.

– Beklager

Presidenten i Redningsselskapet, Magnus Stangeland, beklager anmeldelsen. Han sier han forstår at Datatilsynet vil se nærmere på rutinene, men vil ikke innrømme at selskapet har gjort noe galt.

– Vi har stolt på våre rådgivere, og så vil tiden vise om vi har rett eller galt Jeg beklager anmeldelsen, sier Stangeland til NRK.

Han vil ikke be generalsekretær Monica Kristensen Solås om å trekke seg. Det mener imidlertid styreleder Jorunn Nilsen i Redningsselskapet i Troms at hun bør gjøre.

– Styret og generalsekretæren i Redningsselskapet bør nå vurdere sine stillinger. Vi kan ikke ha en ledelse som oppfører seg slik de har gjort, sier hun.

(ANB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer