Anmeldt for grovt underslag i LHL

Avdelingsleder underslo 300 000.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En avdelingsleder i Landsforeningen for hjerte- og lungesyke (LHL) er anmeldt for grovt underslag. Mannen har innrømmet å ha underslått 300.000 kroner.

Forholdet ble kjent i organisasjonen på sensommeren, og mannen sluttet da i avdelingen.

- Etter gjennomgang av bilag ble det klart at han hadde vært økonomisk utro. Han hadde underslått vel 300.000 kroner. Han har erkjent ansvar og betalt tilbake pengene, sier forbundsleder Svein Erik Myrseth til VG.

Generalsekretær Finn Grønseth i LHL er permittert fra sin stilling mens saken granskes. Han er blitt kritisert for ikke å ha grepet inn i saken med full kraft, og de ansatte har krevd at han måtte permitteres i granskingsperioden. Lørdag ble granskingen vedtatt på et ekstraordinært styremøte, og samtidig opplyste Grønseth om at han skal permitteres.

- Vi har ingen mistanke om at andre har gjort noe galt, men vår forening er avhengig av full tillit i det norske folk. Vi ønsker å gjennomføre en ekstern gransking slik at alle spørsmål kan bli besvart, sier forbundsleder Myrseth.

LHL har en årlig omsetning på litt under 1 milliard kroner og er en av de største frivillige organisasjonene her i landet. Foreningen driver flere institusjoner, blant annet Feiringklinikken og Glitreklinikken.

(NTB)