Anmeldt for grovt underslag i LHL

Avdelingsleder underslo 300 000.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En avdelingsleder i Landsforeningen for hjerte- og lungesyke (LHL) er anmeldt for grovt underslag. Mannen har innrømmet å ha underslått 300.000 kroner.

Forholdet ble kjent i organisasjonen på sensommeren, og mannen sluttet da i avdelingen.

- Etter gjennomgang av bilag ble det klart at han hadde vært økonomisk utro. Han hadde underslått vel 300.000 kroner. Han har erkjent ansvar og betalt tilbake pengene, sier forbundsleder Svein Erik Myrseth til VG.

Generalsekretær Finn Grønseth i LHL er permittert fra sin stilling mens saken granskes. Han er blitt kritisert for ikke å ha grepet inn i saken med full kraft, og de ansatte har krevd at han måtte permitteres i granskingsperioden. Lørdag ble granskingen vedtatt på et ekstraordinært styremøte, og samtidig opplyste Grønseth om at han skal permitteres.

- Vi har ingen mistanke om at andre har gjort noe galt, men vår forening er avhengig av full tillit i det norske folk. Vi ønsker å gjennomføre en ekstern gransking slik at alle spørsmål kan bli besvart, sier forbundsleder Myrseth.

LHL har en årlig omsetning på litt under 1 milliard kroner og er en av de største frivillige organisasjonene her i landet. Foreningen driver flere institusjoner, blant annet Feiringklinikken og Glitreklinikken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer