Anmeldt for gullfisk-krim

Dommerfullmektig Øystein Wegner Fagernes er opptatt av gullfiskenes ve og vel. Da han oppdaget en fisk i en bolle i utstillingsvinduet hos «Blomster-Finn» i Oslo, gikk han rett til politiet og anmeldte forholdet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg var ikke en gang klar over at vi var anmeldt, sier Finn Schjøll i blomsterforretningen Finn Schjøll Blomster og Kransebinderi A/S, bedre kjent som «Blomster-Finn».

Etter å ha fått summet seg, velger blomsterhandleren som er kjent fra frokost-TV, å komme med følgende karakteristikk av anmeldelsen:

- Dette er jo bare fullstendig absurd.

På utstilling

Det var en av de ansatte i blomsterforretningen på Majorstua som plasserte det dommerfullmektigen trodde var en gullfisk, i utstillingsvinduet.

- Fisken - en liten kinesisk kampfisk på størrelse med en tommel - overnattet en natt i utstillingsvinduet. Siden har den svømt rundt i en glassbolle i et privat hjem i Oslo, sier Finn Schjøll som er glad for at politiet prioriterer og ikke bruker tid på gullfiskkriminalitet.

- Jeg er verken sint eller ulykkelig, og bærer helle ikke nag overfor dommeren. Men du verden så mye rart enkelte finner på for å komme i avisa, sier «Blomster-Finn» lattermildt.

For øvrig så lever den lille kinesiske gullfisken i beste velgående.

- Ren idioti

- Gullfiskanmeldelsen er ren idioti, sier Arne Jørgen Olafsen i Oslo Politiforening.

- Dersom mennesker som er satt til å dømme kriminelle, virkelig mener at politiet skal prioritere å etterforske gullfisker som eventuelt er døden nær, bør dommerfullmektig Wegner Fagernes snarest finne seg noe annet å gjøre.

- Henlagt

Politistasjonssjef Bjørn Hansen ved Majorstua politistasjon i Oslo bekrefter overfor Dagbladet at anmeldelsen fra dommerfullmektigen ble levert og behandlet av politiet.

- Jeg kan bekrefte at vi har mottatt anmeldelsen. Den er henlagt av kapasitetshensyn, sier politistasjonssjef Hansen.

- Hvordan ble anmeldelsen mottatt?

- For øvrig ønsker jeg ikke å kommentere anmeldelsen, sier Hansen.

Dagbladet har ikke lyktes i å komme i kontakt med dommerfullmektig Øystein Wegner Fagernes. Ifølge hans kolleger ved Oslo byrett skal han være bortreist.

ABSURD: Å anmelde oss for brudd på dyrevernloven er absurd, sier blomsterhandler Finn Schjøll.