Anmeldt for kjærlighetsforhold i fengsel

Ledelsen ved Bergen fengsel har politianmeldt en kvinnelig fengselsjurist for å ha hatt et kjærlighetsforhold til en av de innsatte i fengselet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fengselsledelsen har kjent til det nære forholdet mellom juristen og den innsatte i minst en måned, men politianmelder forholdet først nå. Fungerende fengselsdirektør Siri Fahlvik Pettersen sier til Bergens Tidende at det er kommet fram nye opplysninger i saken som gjør at den kommer i et annet lys enn tidligere. Hun vil ikke opplyse hva disse nye opplysningene går ut på.

Den politianmeldte kvinnen hadde vikarjobber både som fengselsbetjent og jurist i Bergen fengsel. Hun sluttet i fengselet i juni i år og er nå politijurist i en annen del av landet.

Siri Fahlvik Pettersen sier at det er uakseptabelt at ansatte har kjærlighetsforhold til innsatte. Men selv om det blir avslørt kritikkverdige forhold, er det ikke opplagt at saken er straffbar. Vi har bare bedt om etterforskning av mulig straffbare forhold, sier Fahlvik Pettersen.

Ifølge en paragraf i straffeloven kan en fengselsansatt straffes med fengsel i inntil fem år dersom hun eller han har hatt seksuell omgang med en innsatt. Ledelsen ved Bergen fengsel ønsker å få avklart om slik omgang har funnet sted i dette tilfellet.

Også en annen kvinnelig betjent i Bergen fengsel har hatt et forhold til en innsatt. Hun har sluttet frivillig og forholdet er ikke politianmeldt.

(NTB)