Anmeldt for korrupsjon

Vil ha politietterforskning av Navarsetes gullarmbånd.

GUDMOR: Daværende samferdselsminister Liv Signe Navarsete døpte ferja MS Bergensfjord i 2006. Nå er hun anmeldt for å ha mottatt et gullarmbånd i hvitt gull som en gudmorgave. Foto: Simon Solheim
GUDMOR: Daværende samferdselsminister Liv Signe Navarsete døpte ferja MS Bergensfjord i 2006. Nå er hun anmeldt for å ha mottatt et gullarmbånd i hvitt gull som en gudmorgave. Foto: Simon SolheimVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Rød Ungdom leverte i dag inn en anmeldelse mot Sp-leder Liv Signe Navarsete til Økokrim. De mener politiet må etterforske om hun er involvert i korrupsjon etter å ha mottatt et gullarmbånd fra Aker Yards i 2006. Gaven hadde en verdi på 26 500 kroner.

- Navarsete har mottatt en veldig dyr gave fra en av de mektigste aktørene på et område hvor hun var statsråd. Dette er såpass alvorlig at det trengs en politietterforskning, sier leder i Rød Ungdom, Iver Aastebøl, til Dagbladet.

Fra Røkkes selskap Navarsete var samferdselsminister og døpte ferja MS Bergensfjord i november 2006. Det var da hun mottok gullarmbåndet.

Kjell Inge Røkkes selskap Aker ASA var hovedeier i Aker Yards da Navarsete fikk gaven.

Navarsete er anmeldt i henhold til paragraf 276a i straffeloven. Paragrafen har en strafferamme på tre års fengsel.

- Mener du at det finnes bevis for at Navarsete har latt seg smøre?

- Det er vanskelig å avgjøre, men det er klart at Aker Yards har alt å tjene på et godt forhold til Navarsete, sier Aastebøl.

- Ingen kommentar - Jeg registerer anmeldelsen og utover det er det ikke naturlig for meg å kommentere det nå ,sier Liv Signe Navarsete til Dagbladet gjennom sin kommunikasjonssjef Liv Merete Wiker

ANMELDER: Leder i Rød Ungdom, Iver Aastebøl. Foto: Rød Ungdom
ANMELDER: Leder i Rød Ungdom, Iver Aastebøl. Foto: Rød Ungdom Vis mer

Aker ASA avviser enhver kobling mellom Navarsete og Røkke.

- Verken Kjell Inge Røkke eller noen andre i Aker Asa har ant noen verdens ting om hva Aker Yards ga i gaver til gudmødre til sine skip, sier kommunikasjonsdirektør i Aker ASA, Atle Kigen, til Dagbladet.

- Nå oppfattet jeg aldri at jeg fikk den gaven fra Kjell Inge Røkke, sa Navarsete i Politisk Kvarter på NRK i dag tidlig.

Hun har flere ganger beklaget at hun tok imot armbåndet og at hun ikke meldte det inn til Stortingets gaveregister.