Anmeldt for vold mot fem kvinner

40-åringen, som ble siktet for forsettlig drap på en 44 år gammel kvinne på Romsås i Oslo før jul i fjor, har vært anmeldt for vold mot fem kvinner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen som døde på Romsås, hadde anmeldt 40-åringen for legemsbeskadigelse 21. oktober i fjor. Han ble ilagt besøksforbud. Kvinnen angret seg imidlertid, og fikk besøksforbundet opphevet. Bare ni dager seinere var hun død.

Siktelsen for legemsbeskadigelse er opprettholdt.

Under etterforskingen oppdaget politiet at mannen på det tidspunktet hadde vært anmeldt for vold mot ytterligere tre samboere. Den første anmeldelsen kom i 1990, den neste i 1992, men den tredje stammet fra 2002.

Henlagt

De tre anmeldelsene ble imidlertid henlagt, ut fra forskjellige begrunnelser, ifølge politiet.

40-åringen slapp ut fra varetekt etter Romsås-drapet 10. mai i år. Allerede i månedsskifte mai-juni etablerte han et forhold til en ny kvinne, og de ble samboere.

12. august anmeldte denne kvinnen 40-åringen for vold. 7. august hadde kvinnen og en venninne vært på fest, og kommet hjem seint på natta. Kvinnen ville angivelig videre til en ny fest, men det ville ikke 40-åringen.

Ifølge kvinnen skal ha ha tatt kvelertak på henne og fiket til henne. 13. august ble 40-åringen arrestert, siktet for vold. 40-åringen innrømmer bare å ha tatt henne i skuldra.

På bakgrunn av kvinnens forklaring ble 40-åringen begjært varetektsfengslet i fire uker. Oslo tingrett fant at det var skjellig grunn til å mistanke mannen for vold mot kvinnen, men avslo imidlertid å fengsle 40-åringen.

Oslo-politiet mente det var fare for gjentakelse av vold.

Løslatt

Tingretten understreker imidlertid at samboerforholdet er slutt, og at et besøksforbud er tilstrekkelig i denne saken. 40-åringen er også siktet for telefonsjikane overfor kvinnen.

Det var 22. november i fjor at politiet rykket ut til leiligheten på Romsås og fant en død kvinnen. Det var 40-åringen som sjøl hadde varslet politiet.

Drapet skal være ferdig etterforsket. En tiltale vil trolig foreligge om kort tid. Det er uklart om påtalemyndigheten vil opprettholde drapssiktelsen.