Anmeldt for vold mot politiet

TRONDHEIM (Dagbladet): - Sitt ned, din svarting, skal en politimann ha sagt til Sophia Baidoo (21). Hun kom til SpareBank1s filial på Heimdal i Trondheim for å gjøre sin vanlige vaskejobb, men havnet i stedet på glattcelle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå er den spinkle kvinnen på 150 centimeter og 55 kilo anmeldt for vold mot politiet - mens hun selv har anmeldt den atskillig større politimannen for vold, rasisme og grov uforstand i tjenesten.

Hendelsen ble filmet av bankens videokamera. Filmen kan trolig være med på å bringe klarhet i hva som faktisk skjedde.

- Jeg er opprørt og forbannet over den behandlingen politiet har gitt en av mine ansatte. Dette kan på ingen måte aksepteres, sier daglig leder Tore Wigtil i Trøndelag Renholdsservice til Dagbladet.

Alarm

Det var Adresseavisen som i går brakte saken om Sophia Baidoo, opprinnelig ghaneser, men nå svensk statsborger bosatt i Norge.

Baidoo holdt på med å vaske i bankfilialen sist tirsdag, da en av de ansatte kom til å aktivisere alarmen idet vedkommende forlot jobben.

To vektere dukket opp i banklokalet og fattet mistanke til kvinnen med langkost og vaskebøtte. Det til tross for at hun hadde vaskefirmaets logo på skjorta, kunne vise fram sitt ansettelsesbevis og til og med oppgi koden man bruker for å stoppe alarmen.

Tre politibetjenter kom til stedet. De stilte henne flere spørsmål, til tross for at de fikk bekreftet kvinnens identitet ved å ringe hennes sjef.

«Svarting»

- Har du som er svensk statsborger lov å være her? skal politimannen ha spurt. Hun svarte at hun trodde det, og fikk beskjed om å sette seg på en stol. Sophia protesterte og fortsatte å vaske, og det var da politimannen ifølge kvinnens forklaring sa ordene: «Sitt ned, din svarting.»

Dette fikk renholderen til å bli sint, og hun svarte med samme mynt. Hun ble slengt i bakken av politiet og seinere satt på glattcelle.

Politiavdelingssjef John Anders Øien ønsker ikke å kommentere den versjon av saken Sophia Baidoo ga i Adresseavisen i går. Han sier til Dagbladet at de etterforsker voldsanmeldelsen mot henne på vanlig måte.

ANMELDT AV POLITIET FOR VOLD: Renholdsarbeider Sophia: 150 cm høy, 55 kilo tung