Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Anmeldte drapstrusler få timer før skuddsalve

Rundt ti gjester var innendørs da restauranten To Kokker ble truffet av pistolskudd i natt. Har blitt beskutt før.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Minst tre skudd ble avfyrt mot restauranten i Brugata i 02.45-tida i natt. Ifølge politiet sto personen som skjøt trolig på parkeringsplassen til Gunerius-senteret på motsatt side av gata.

Trusler i restauranten

- Jeg hørte tre smell. I tillegg til meg var det rundt ti gjester inne, men disse sto heldigvis ved baren og ikke i delen av lokalet der skuddene kom gjennom vinduet, forteller en kvinne som var på jobb på To Kokker til Dagbladet.no.

- Jeg så ikke hvem som skjøt, og trodde først det var kinaputter, sier hun.

Servitøren mener politiet raskt bør kunne finne gjerningsmannen.

- For to dager siden kom det en gruppe menn inn i lokalet. De sa de skulle «ta» sønnen til sjefen. Vi ringte politiet, og mennene ble stoppet rett borti gata, politiet vet hvem de er, sier hun.

Etter skytingen ble en mann med svarte bukser og mørk hettegenser sett løpende fra stedet av andre vitner.

- Pågående konflikt

UNDERSØKTE SPOR: Tekniske etterforskere fra politiet var i dag på plass for å lete etter prosjektiler og gjøre målinger av skuddbanen i restauranten. Foto: HARALD S. KLUNGTVEIT
UNDERSØKTE SPOR: Tekniske etterforskere fra politiet var i dag på plass for å lete etter prosjektiler og gjøre målinger av skuddbanen i restauranten. Foto: HARALD S. KLUNGTVEIT Vis mer

Politiet bekrefter at det så sent som noen få timer før skuddene falt ble anmeldt drapstrusler fra folk tilknyttet restauranten.

- Det stemmer at vi har informasjon om at en person tilknyttet restauranten har en konflikt gående. Den siste anmeldelsen om trusler kom i går kveld, før skytingen skjedde. Det er for tidlig å si om skytingen er relatert til den konflikten, sier politiinspektør Terje Kristiansen til Dagbladet.no.

Det er ikke første gang det blir skutt mot To Kokker Mat og Vinhus.

I april i fjor, ved stengetid, ble det avfyrt åtte skudd mot vinduene og inngangsdøra. Ingen av de to personene innedørs ble skadd.

Den gang anmeldte innehaver Ghzanfar Ali Kahn en 27 år gammel mann, som har tilknytning til A-gjengen. Saken ble henlagt på grunn av bevisets stilling. Bakgrunnen for angrepet skal ha vært en feide mellom en nær slektning av 27-åringen og Khans 18 år gamle sønn.

- Det har kommet flere anmeldelser til politiet fra begge sider i denne konflikten, sier politiinspektør Kristiansen til Dagbladet.no i dag.

I formiddag jobbet tekniske etterforskere fra kriminalvakta i restauranten. Et stort hull i det ene vinduet og et tydelig kulehull i vinduskarmen vitner om dramaet i natt.

Politiet har foreløpig ikke avhørt noen mistenkte i saken.

image: Anmeldte drapstrusler få timer før skuddsalve
<B>TRE SKUDD:</B> Gjestene på To Kokker oppholdt seg heldigvis i bar-delen av lokalet, noen meter til høyre for kulehullene i vinduet.
<B>- ALVORLIG KONFLIKT:</B> Politiinspektør Terje Kristiansen frykter nye voldshendelser i konflikten mellom kriminelle og en mann tilknyttet innehaveren av To Kokker.
<B>I FJOR:</B> Også for et drøyt år siden ble det skutt mot restauranten, politiet jobber ut fra at hendelsene er knyttet sammen og relatert til en gammel pengekonflikt.