Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Anmeldte eksmannen for drapstrusler og fikk voldsalarm for en uke siden

I dag ble småbarnsmoren meid ned av eksen, rett foran politiet.

FLIRER: Mens kvinnen føres inn i ambulansen, står 29-åringen (t.v) og flirer. I bakgrunnen står bilen han brukte til å meie ned sin eks. Foto: Tom Østhus / Dagbladet
FLIRER: Mens kvinnen føres inn i ambulansen, står 29-åringen (t.v) og flirer. I bakgrunnen står bilen han brukte til å meie ned sin eks. Foto: Tom Østhus / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): 18. mai anmeldte den 27 år gamle småbarnsmoren eksmannen for drapstrusler hos politiet i Trondheim.

Hun skal over lengre tid ha følt seg truet av eksamboeren (29) som hun har et lite barn med. Paret skilte lag i sluttet av 2007, men etter det Dagbladet kjenner til skal kvinnen ha levd under konstante trusler over flere år.

Fikk voldsalarm av politiet
Da hun selv valgte å anmelde saken for nøyaktig en uke siden, ble drapstruslene oppfattet som så alvorlige at politiet utstyrte kvinnen med voldsalarm.

Det hjalp lite da ekssamboeren i dag oppdaget kvinnen gående på fortauet langs Byåsenveien på Munkvoll i Trondheim.

Meid ned foran mange vitner

Med en parkert politipatrulje og en rekke andre forbipasserende som sjokkerte vitner, vrengte han bilen over i motgående kjørefelt, inn på fortauet, og regelrett meide ned eksen før ferden stanset i en jordvoll.

- Våre politifolk, som var like ved, ser kvinnen springe ned gangveien skrikende. Hun blir truffet i det hun forsøker å kaste seg i grøften. Bilen følger etter ut i grøften og inn i jordvollen, forteller krimvaktleder Finn Sagmyr i Sør-Trøndelag politidistrikt til Dagbladet.

Gliste etter pågripelsen
Kvinnen skal ha blitt slengt flere meter over panseret på bilen og inn i krattskogen. Hun var ved bevisshet hele tiden.

Mannen ble raskt pågrepet på stedet av politipatruljen som så det som skjedde. Da kvinnen ble lagt på båre og ført ut av krattskogen og inn i ambulansen, stod 29-åringen og så på med et stort flir om munnen.

- Rakk ikke å få tak ham
Både kvinnen og mannen er opprinnelig fra Somalia, men bosatt i Trondheim. Mannen skal ikke snakke godt norsk, noe som kan være en årsak til at han ikke ennå var blitt avhørt om drapstruslene.

- Vi rakk ikke å få tak i ham. På grunn av språkproblemene måtte han avhøres med tolk. Det krever forberedelser og må planlegges, sier Sagmyr til Dagbladet.

Siktet for drapsforsøk
29-åringen er foreløpig siktet for drapsforsøk. Han er foreløpig ikke avhørt, men har rutinemessig avgitt blodprøve uten at politiet mistenker at det har vært rus inne i bildet.

Han vil trolig bli fremstilt for varetektsfengsling i morgen.

Kvinnen er fremdeles på sykehuset, men skal ha kommet fra det uten alvorlige skader.

dzBottom-0

ANMELDTE: For en uke siden anmeldte kvinnen eksmannen for drapstrusler, og ble utstyrt med voldsalarm. Foto: Tom Østhus / Dagbladet
ANMELDTE: For en uke siden anmeldte kvinnen eksmannen for drapstrusler, og ble utstyrt med voldsalarm. Foto: Tom Østhus / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling