- Anmeldte hærverk, men orket ikke å varsle om overgrep

Tiltalte (64) erkjenner at det høres rart ut.

ANMELDTE: 64-åringen sier at han skjønner at det høres rart ut at han anmeldte et forhold til politiet i den samme perioden som han vurderte å sende overgrepsbilder og brev til barnevernet om hva som foregikk i huset i Alvdal. Han har i løpet av sin forklaring begrunnet at han utsatte varslingen på grunn av helseplager. Foto: Tomm W. Christiansen
ANMELDTE: 64-åringen sier at han skjønner at det høres rart ut at han anmeldte et forhold til politiet i den samme perioden som han vurderte å sende overgrepsbilder og brev til barnevernet om hva som foregikk i huset i Alvdal. Han har i løpet av sin forklaring begrunnet at han utsatte varslingen på grunn av helseplager. Foto: Tomm W. ChristiansenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ELVERUM (Dagbladet): Den hovedtiltalte 64-åringen har flere ganger i løpet av sin forklaring sagt at han tok bilder i huset til ekssamboeren for å dokumentere bevis.

Mannen har forklart at han startet å ta bilder i 2004 og at han gradvis ble mer og mer bevisst på at han måtte skaffe bevis fordi det skjedde så mye rart i huset.

Ifølge sin egen forklaring har han sagt at han var så utkjørt at han ikke orket å varsle politi eller barnevernet i Alvdal om hva som foregikk.

Anmeldte hærverk I retten har han forklart at han i 2007 var så lei og helseplaget at han flyttet til Spania.

- Helt siden jeg reiste fra Alvdal ønsket jeg å sende det, men det ble utsatt. Til slutt sendte jeg det, sa han i retten i går.

Under utspørringen fra morens (46), som 64-åringen har rettet en rekke påstander mot, forsvarer Steffen Brandstad kom det fram at tiltalte anmeldte et forhold til politiet etter at han flyttet til Spania.

Tiltalte forklarte i retten at han hadde hørt at det hadde vært hærverk på småbruket hans, og at han straks anmeldte det.

- Jeg anmeldte en person som drev gården for å ha solgt utstyr og redskaper, sa tiltalte.

Han forklarte at han gjorde det en gang i 2007. Saken ble senere henlagt, men i 2008 klaget han på avslaget, men fikk til slutt svar på at saken ble endelig henlagt.

- Men du orket altså å anmelde denne personen for hærverk, men ikke sende brev til Barnevernet? spurte advokat Brandstad.

- Jeg skjønner at det kan høres litt rart ut, svarte 64-åringen.

- Overraskende Brandstad synes det er spesielt og overraskende at han gikk til anmeldelse, men ikke varslet Barnevernet.

- Han sier han ikke orket å varsle barnevernet, men han hadde helt klart ressurser til å anmelde saken fra småbruket, klage på avslaget og sende flere e-poster om saken. Samtidig har han ikke prioritert å varsle Barnevernet om det han sier han over lengre tid har vurdert å sende. Det finner jeg overraskende, sier Brandstad til Dagbladet.

Han varsler at han vil komme sterkere tilbake til dette under sin prosedyre i retten.

På spørsmål i retten om han anmeldte hærverket før eller etter han sendte brevet til Barnevernet, så svarte han at han ikke husket.

OVERRASKET: Den tiltalte moren (46) sin forsvarer, advokat Steffen Brandstad, synes det er overraskende at han anmeldte og klaget på en sak til politiet, men ikke valgte å prioritere varslingen til Barnevernet - noe tiltalte selv har sagt at han lenge hadde vurdert. Foto: Tomm W. Christiansen
OVERRASKET: Den tiltalte moren (46) sin forsvarer, advokat Steffen Brandstad, synes det er overraskende at han anmeldte og klaget på en sak til politiet, men ikke valgte å prioritere varslingen til Barnevernet - noe tiltalte selv har sagt at han lenge hadde vurdert. Foto: Tomm W. Christiansen Vis mer