Anmeldte venn for vold, ble selv tatt for drap

Mann (37) funnet død i leilighet i Kongsberg etter slagsmål med venn to dager før.

Foto: FOTO: VEGARD M. AAS / PRESSE30.NO
Foto: FOTO: VEGARD M. AAS / PRESSE30.NOVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| KONGSBERG/OSLO (Dagbladet): En mann (39) er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge, etter at en venn (37) av ham ble funnet død i sin egen bolig i Kongsberg sentrum i ettermiddag.

Det antatte drapet kan ha skjedd allerede onsdag, men politiet ble først klar over dødsfallet da den nå siktede mannen ankom politihuset i går med sårskader i ansiktet. Han hadde imidlertid et helt annet ærend.

- Han kom til politiet i 13.30-tida for å anmelde en mann for legemsfornærmelse. Vi prøvde å ringe mistenkte, men han svarte ikke. Da vi dro ut til det vi trodde var en voldssiktet, fant vi den personen død på golvet i hans egen leilighet, opplyser politioverbetjent Morten Ole Pedersen til Dagbladet.

Han forteller at mannen som skal ha forårsaket dødsfallet ble pågrepet mens han satt i avhør, rundt en halvtime etter at han dukket opp hos politiet.

- Det var et basketak mellom de to onsdag kveld mellom klokka 18 og 19, mannen som nå er siktet opplyser i avhør at avdøde var i live da han forlot leiligheten.

Både tiltalte og avdøde er kjenninger av politiet og har tilknytning til rusmiljøet på Kongsberg. Ingen av dem er tidligere dømt for alvorlige voldsforhold.

Politiet sier de har ingen grunn til å tvile på historien til tiltalte. Det er foreløpig uklart hvordan offeret ble påført de dødelige skadene. Kripos jobbet fortsatt på åstedet ved 22.30-tiden fredag.

Advokat Fredrik Neumann er oppnevnt som forsvarer for den siktede 39-åringen.

Ikke skytevåpen - Vi kan ennå ikke opplyse om det er beslaglagt noe våpen eller eller gjort andre funn som forklare det som har skjedd, opplyser politiinspektør Per Morten Sending ved Kongsberg politistasjon til Dagbladet ved 22.30-tiden.

Politiet opplyste på en pressekonferanse tidligere i kveld at det ikke har vært brukt skytevåpen.

Den siktede 39-åringen  hadde sårskader i ansiktet da han kom til politiet.

ETTERFORSKER: Politioverbetjent Morten Ole Pedersen og politiinspektør Per Morten Sending informerte pressen. Foto: Nils J. Maudal
ETTERFORSKER: Politioverbetjent Morten Ole Pedersen og politiinspektør Per Morten Sending informerte pressen. Foto: Nils J. Maudal Vis mer