Ann-Britts samboer drapstiltales

Den 47 år gamle tidligere samboeren til Ann-Britt Nylund (53) tiltales nå for drap av svensk politi. Den norske kvinnen ble funnet drept i Gøteborg i januar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ann-Britt Nylund ble i januar funnet hengt på sitt eget loft i Göteborg. Politiet trodde først det dreide seg om selvmord, men Nylunds familie klarte, etter at de selv hadde etterforsket saken, å overbevise politiet om at hun ikke ville begått selvmord.

Ekspertanalyser av repet viste at Ann-Britt Nylund ikke hadde hengt seg. Hun hadde også skrevet en lapp til sin datter, der det sto at eks-samboeren hadde ringt og truet henne flere ganger den dagen hun ble drept.

Den tidligere samboeren har sittet i varetekt siden april. Han har ikke tilstått drapet på Nylund, men har erkjent at han var i leiligheten hennes dagen det skjedde.

Han er tidligere dømt til seks års fengsel for drapsforsøk, etter å ha sendt sin eks-kone en brevbombe som eksploderte da den ble åpnet hos politiet.

47-åringen tiltales, ifølge Aftonbladet, også for å ha forsøkt å overtale en kamerat til å ta livet av 47-åringens eks-kone og hennes mor. Tiltalte skal ha gitt kameraten en pistol, plasthansker og et løsskjegg.

Ann-Britt Nylund kommer opprinnelig fra Narvik. For to år siden traff hun mannen som nå er siktet for å ha drept henne.

(NTB)