Skrekkrapport fra 104 barnevernledere: 

Ann-Edny (55) jobber i barnevernet: Trues med blåsyre, halshogging og voldtekt

Barnevernsansatte trues med at barna deres skal kidnappes, drepes og misbrukes seksuelt. Det viser en undersøkelse Dagbladet har gjort blant 104 barnevernledere.

TRAKASSERING: Sosiale medier brukes aktivt til å true og trakassere Monica og moren hennes. Årsaken er at moren, Ann-Edny Johannessen, jobber som barnevernleder. Video: Endre Vellene / Tomm W. Christiansen.Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Fram med hagla, sier jeg bare. Hun der skal nok ikke bli så gammel, skal dere se.»

Dette er en av mange meldinger Ann-Edny Johannessen (55) fra Steigen i Nordland har måttet lese om seg selv på Facebook, der hun er identifisert med fullt navn og bilde.

I andre meldinger kan hun lese at hun skal drepes med blåsyre og giljotineres.

- Hvis jeg hadde hatt små barn i dag kunne jeg aldri ha jobbet i barnevernet. Det hadde jeg ikke orket, sier Johannessen til Dagbladet.

Hun er en av 5000 ansatte i det norske barnevernet. De skal redde barn fra misbruk og skadelige oppvekstvilkår. Det sterkeste virkemiddelet er å ta barn fra foreldrene. Barnevernet opplever stadig sterkere fokus på inngrep og metoder. Også fra utlandet er kritikken ofte hard.

- Vi må og skal tåle kritikk og fokus på jobben vi gjør, men raseriet og hetsen tar fullstendig overhånd, den går nå ofte på person og ikke lenger på institusjonen barnevernet, sier Johannessen, som har jobbet i barnevernet siden 1997, og vært barnevernsleder i Steigen siden 2014.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer