Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Coronaviruset:

Ann-Kristine (58) ble raskt syk og døde

Svenske Ann-Kristine Karlsson døde natt til søndag. Dagen etter fikk familien vite at hun testet positivt på covid-19.

DØDE: Ann-Kristine hadde tidligere vært rammet av et hjerteinnfarkt, og led av sykdommen KOLS. Foto: Olle Sporrong / Expressen
DØDE: Ann-Kristine hadde tidligere vært rammet av et hjerteinnfarkt, og led av sykdommen KOLS. Foto: Olle Sporrong / Expressen Vis mer

Bare noen dager før hun selv døde, gikk Ann-Kristine Karlssons (58) stefar bort. Han var i 80-årsalderen og ble for noen uker siden rammet av det man trodde var en lungebetennelse.

Ann-Kristine tok vare på ham og hjalp til med praktiske gjøremål. Til slutt fikk stefaren påvist covid-19, og 58-åringen hadde sterk feber i flere dager, ifølge sønnen Tony Karlsson.

- Da mediene begynte å skrive om corona, ringte hun til helsevesenet, men de sa at hun bare skulle bli hjemme og hvile. Da hun fikk vite at stefaren var smittet, ringte hun igjen, men hun skulle fortsatt bli hjemme, sier han til Expressen.

Ann-Kristine hadde tidligere vært rammet av et hjerteinfarkt, og led av sykdommen KOLS, skriver avisa.

- Jeg er forbanna

Feberen gikk over i helga, men Ann-Kristine var fortsatt utmattet. Lørdag skal hun ha kjent stikking i armene, og fikk målt hjerteaktiviteten på sykehuset.

- Legene så at det hadde skjedd forandringer rundt hjertet, at det ikke så bra ut, sier Tony.

Natt til søndag døde hun. Dagen etter fikk familien beskjeden om at hun var smittet av coronaviruset.

HÖGSJÖ: Det lille tettstedet Högsjö i Sverige med bare 700 innbyggere er hardt rammet av viruset. Så langt er tre mennesker døde etter coronautbruddet. Foto: Olle Sporrong/Expressen
HÖGSJÖ: Det lille tettstedet Högsjö i Sverige med bare 700 innbyggere er hardt rammet av viruset. Så langt er tre mennesker døde etter coronautbruddet. Foto: Olle Sporrong/Expressen Vis mer

Hun ble den tredje personen som døde av coronaviruset i Högsjö - et tettsted noen timer vest for Stockholm med bare 700 innbyggere.

Tony er kritisk til at moren ble bedt om å holde seg hjemme, til tross for at helsevesenet visste at hun hadde underliggende sykdommer og derfor var i risikogruppa.

- Sorgen skyller over meg, fram og tilbake. Jeg gråter mye, men er samtidig forbanna.

Expressen har vært i kontakt med pressekontakt Maria E. Karlsson i regionen Sörmland, som sier at de ikke kan kommentere noe om enkeltsaker, eller dele informasjon om pasienter.

CORONAVIRUSET: 18 personer har dødd av coronavirus-relatert sykdom i Stockholm-regionen det siste døgnet, kunne svenske helsemyndigheter melde onsdag 25. mars. Video: Expressen TV Vis mer

De andre

Ann-Kristine er én av 62 personer i Sverige som har mistet livet som følge av coronaviruset.

Det første tilfellet skjedde 11. mars, da en 67 år gammel mann fra Stockholm døde. Da han og kona hadde blitt forkjølet dro de til et legesenter, hvor han skal ha kollapset, skriver Expressen.

Han lå i respirator i ti dager før legene sa det ikke var mer som kunne gjøres for å redde mannens liv.

77-åringen Maj-Britt sovnet stille inn søndag kveld på Danderyd sykehus i Stockholm, etter hun ble lagt inn uka før med pusteproblemer.

Etter noen dager på sykehuset ble hun fort verre. Hun skal også ha lidd av sykdommen KOLS, ifølge den svenske avisa.

18 døde på ett døgn

Onsdag kveld melder svenske medier at 18 personer har dødd av coronavirus-relatert sykdom i Stockholm-regionen bare det siste døgnet.

- Situasjonen akkurat nå er ganske dramatisk, sier Björn Eriksson, helsedirektør i Region Stockholm under en pressekonferanse.

CORONAVIRUS: I Stockholm-regionen har 18 personer dødd de siste 24 timene som følge av det nye coronaviruset covid-19. Video: Dagbladet TV Vis mer

Beredskapsnivået i Region Stockholm ligger på nest høyeste nivå.

Hvis utviklingen forverres, er imidlertid Eriksson forberedt på å heve beredskapsnivået til katastrofesituasjon.

Totalt er 2510 personer er bekreftet smittet av coronaviruset i Sverige.

Ifølge SVT er dette de vanligste underliggende sykdommene blant intensivpasientene:

  • Høyt blodtrykk (29,1 prosent)
  • Diabetes (27,8 prosent)
  • Hjerte- og lungesykdommer (26,6 prosent)
  • Nyresykdommer (5,1 prosent)

Per onsdag ettermiddag er 14 personer døde i Norge som følge av coronaviruset. 2916 er bekreftet smittet.

Av de 12 dødsfallene som var registrert onsdag morgen, var gjennomsnittsalderen 84 år.

Onsdag klokka 12:15 er 237 pasienter innlagt på norske sykehus med covid-19 - 74 har til nå vært innlagt på intensivenheter. Samme andel av intensivpasientene her til lands er menn, og gjennomsnittsalderen er 60 år, ifølge Folkehelseinstituttet.

39 pasienter, litt over halvparten av intensivpasientene, er registrert med underliggende sykdommer.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!