Ann-Maris (32) drapsmann behandles utenfor Bodø

- Det er en glede for familien, sier pårørende.

- EN GLEDE FOR FAMILIEN: De pårørende Trond Solås (t.v) og Jørn Tvervik er fornøyde med at drapsmannen skal behandles utenfor Bodø. Foto: Jonas Sverrisson Rasch
- EN GLEDE FOR FAMILIEN: De pårørende Trond Solås (t.v) og Jørn Tvervik er fornøyde med at drapsmannen skal behandles utenfor Bodø. Foto: Jonas Sverrisson RaschVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Tirsdag 12. Mai ble en 43 år gammel mann i Salten tingrett dømt til overføring til tvunget psykisk helsevern etter drapet på tobarnsmoren Ann-Mari Solås 16. desember.

Samme dag kunne kilder i Helse Nord fortelle Dagbladet at drapssiktede ganske sikkert vil overføres til Tromsø.

Det ble da jobbet med å få de praktiske på plass. Blant annet handlet det om hvem som skal overføres fra Tromsø til Bodø for å skape plass.

Ukjent
For avdelingsoverlege ved Nordlandssykehuset psykiatriavdeling, Knut Kjerpeseth, var dette ukjent.

Nå har Helse Nord og Nordlandssykehuset bestemt at den 43 år gamle drapsmannen ikke skal behandles i Bodø. De vil ikke opplyse hvor pasienten skal motta behandling, på grunn av taushetsplikt.

Pårørende og andre Bodøfolk demonstrerte samme dag som dommen falt mot at drapsmannen skulle behandles i Bodø, og nå har de fått sin vilje.

Den dreptes far, Trond Solås, er veldig fornøyd med utfallet.

- Vi er veldig fornøyd med at Helse Nord tok innover seg det folk mente. De hadde jo et massivt press mot seg, siden vi hadde såpass stor støtte igjennom media og folk som møtte opp og aksjonerte, sier Solås.

DREPT:  Tobarnsmor Ann-Mari Solås. Foto: PRIVAT
DREPT: Tobarnsmor Ann-Mari Solås. Foto: PRIVAT Vis mer

- Glede for familien
Han vil blant annet takke Jan Arild Ellingsen (Frp) som er nestleder i justiskomiteen på Stortinget for at han engasjerte seg i saken. Ellingsen reiste opp til Bodø for å vise sin støtte dagen dommen falt og det var en demonstrasjon utenfor Bodø fengsel.

Solås forteller at familien har levd i spenning, men at de har håper på dette utfallet.

- Jeg håper jo også at dette kan være et signal til myndighetene, slik at det kommer en klausul som forhindrer at man møter gjerningsmannen, og at man viser hensyn, sier han. Solås har ikke hørt om at slike tiltak har blitt gjort tidligere.

Trond Solås ser på det hele som en opptur, til tross for alt det triste.

- Det er en glede for familien, og spesielt for barna som har vært engstelige, sier han.

- Fornuftig
Også faren til en av barna, Jørn Tvervik er fornøyd med dagens avgjørelse og ønsker at familien kan starte på nytt.

- Jeg synes det er bra at Helse Nord klarer å fatte en så fornuftig avgjørelse, men jeg hadde blitt overrasket og ekstremt skuffet om de ikke hadde gjort det.

- Jeg er fornøyd, og slipper å involvere ungene noe mer enn vi har gjort. De vet ikke at vi har kjempet så mye, og sånn kan det godt være. Vi vil starte med blanke ark, sier han.

DEMONSTRERTE:  For to uker siden la en rekke mennesker ned kravet om at 43-åringen skulle sone utenfor Bodø. I dag fikk de gjennomslag. Foto: Jonas Sverrisson Rasch
DEMONSTRERTE: For to uker siden la en rekke mennesker ned kravet om at 43-åringen skulle sone utenfor Bodø. I dag fikk de gjennomslag. Foto: Jonas Sverrisson Rasch Vis mer