Ann-Rita (69) vil ha hjem sin 43 år yngre kjæreste

Advokaten: - Ingen som blunker hvis mann (69) henter kvinne (26) fra Thailand eller Filippinene.

GIR SEG IKKE:  Bestemor Ann-Rita Hol (69) har nå anket til Utlendingsnemnda for at nettkjæresten Chima Paul Uzodimma (26) skal få innreisetillatelse fra Nigeria til Horten. Foto: Privat.
GIR SEG IKKE: Bestemor Ann-Rita Hol (69) har nå anket til Utlendingsnemnda for at nettkjæresten Chima Paul Uzodimma (26) skal få innreisetillatelse fra Nigeria til Horten. Foto: Privat. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I to år har Ann-Rita (69) i Horten kjempet for at hennes 43 år yngre kjæreste Chima (26) i Nigeria skal få opphold i Norge til en såkalt seks måneders kjærlighetstest i hennes hus med økonomiske garantier, eventuell returbillett - ja, alt som ifølge den pensjonerte sosialarbeideren selv bør være en enkel sak for norske utlendingsmyndigheter å innvilge.

Nå har bestemor Ann-Rita Hol og hennes advokat Kristin Hovden Norstedt fortalt siste ankeinstans UNE (Utlendingsnemnda) hvorfor ikke det uortodokse paret kan teste ut kjærligheten og gifte seg i Nigeria, slik UDI (Utlendingsdirektoratet) har foreslått.

- Dette er rein alders- og kvinnediskriminering. Hadde det ikke vært for en blødersykdom som gjør det farlig å være i så varme strøk, hadde jeg reist til Nigeria, sier en fortsatt forventningsfull 69-åring til Dagbladet.

- Hva er problemet, spør advokaten - og argumenterer:

Gamle menn - unge kvinner - Når en 69 år gammel mann søker om oppholdstillatelse for en 26 år gammel kvinnelig kjæreste eller kone fra Filippinene eller Thailand, er det ingen som blunker en gang. Hun gir jo alle økonomiske garantier for at besøket ikke skal bli noen belastning for den norske stat. Han er utdannet dataingeniør, livnærer seg som taxisjåfør og kommer fra en velstående familie i et fredelig område. Altså har han ikke grunnlag for å søke asyl her i landet. Og barn blir det jo ikke av det, ramser advokat Kristin Hovden Norstedt opp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer