ÅRSMØTE: I dag er det årsmøte i Oslo Venstre. Der ble Anna Dåsnes (17) og de to andre jentene som ble bedt om å suge ti pikker, hyllet som dagens liberale helter. Her er Dåsnes sammen med Venstres nestleder Ola Elvestuen. Foto: Christian Roth Christensen
ÅRSMØTE: I dag er det årsmøte i Oslo Venstre. Der ble Anna Dåsnes (17) og de to andre jentene som ble bedt om å suge ti pikker, hyllet som dagens liberale helter. Her er Dåsnes sammen med Venstres nestleder Ola Elvestuen. Foto: Christian Roth ChristensenVis mer

Anna (17) hyllet etter Jaquesson-angrepet: - Min verste dag

Anna Dåsnes (17) om møtet med Kari Jaquesson.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag har det rent inn med støtteerklæringer til Unge Venstre-politikeren Anna Dåsnes etter at hun fikk en oppsiktsvekkende verbal omgang fra trim-programmlederen Kari Jaquesson. På gårsdagens parolemøte i 8. mars-komiteen i Oslo sa Jaquesson følgende, rettet mot Dåsnes:

- Også synes jeg at du skal prøve å suge pikk ti ganger i døgnet et helt år for å se hvor gøy du synes det er.

Bakgrunnen var at Dåsnes hadde fremmet er forslag om å fjerne parolen «håndhev sexkjøpsloven» fra 8. mars-toget.

HER kan du lese en transkripsjon av det som ble sagt.

Heiarop I kveld er det årsmøte i Oslo Venstre og mange av de som går på talerstolen hyller de tre Unge Venstre jentene som stilte på et parolemøte som ikke akkurat er kjent for å omfavne alternative syn på likestilling.

- Fra denne talerstolen vil jeg gi et heiarop fra dagens liberale helter Anna, Amanda og Maria. Dere møtte opp på 8. mars-komiteens møte og forfektet liberale ideer, men ble møtt med de verste hersketeknikker en kan tenke seg. Stå på, dere har Oslo Venstres fulle støtte, sa lokallagsleder Espen Ophaug.

- Det er aldri hyggelig å være liberal feminist på disse møtene. Men vi må gjøre noe. Neste år må vi gå en stor delegasjon og stå opp for våre liberale verdier, sa Sofie Høgstøl.

Venstres nestleder Ola Elvestuen sier de tre jentene gjorde en viktig jobb for likestilling da de stille opp på det omstridte møtet.

- Det er viktig at Unge Venstre og andre fortsetter å møte opp på disse møtene for å vise at kvinners kamp er en bred kamp. Det er en rekke gode saker å kjempe for - styrerepresentasjon og vold mot kvinner er noe av det.

Han mener disse sakene taper når alle som ikke har det samme synet som ytterste venstre fløy blir avskåret fra å være med i kvinnekampen.

- Vi har all grunn til å være stolte av dem, men de ble dessverre møtt med noen hersketeknikker som kvinner ble møtt med for hundre år siden. Det var langt over streken, sier Elvestuen.

Provoserer Dåsnes sier hun hadde tenkt å snakke om noe helt annet, men gårsdagens opplevelse var så sterk at hun følte hun måtte ta det opp fra talerstolen.

- I går hadde jeg min verste dag i norsk politikk. Av respekt på årsmøtet velger jeg å ikke gjenta det som ble sagt, men det var dypt sjikanerende. Jeg vet at noen av mine likestillings-synspunkter er provoserende, også i denne salen. Men det gir ingen grunn til at voksne damer som kaller seg feminister og mener de jobber mot kvinneundertrykking kommer med støtende kommentarer etter at vi hadde brukt vår yttrings- og forslagsfrihet.

Til Dagbladet sier hun at 8. mars-toget er blitt en arena for ytterste venstre fløy.

- Da er det ikke rart at det brede flertallet av kvinner ikke føler seg inkludert. De klager hvert år på at høyresiden ikke engasjerer seg. Men nå er det ikke så rart når man blir møtt på den måten. Det er ingen motsetning mellom å være liberal og feminist, sier Dåsnes.

Fortsettelse Tidligere i dag gikk Venstre-leder Trine Skei Grande ut i Dagbladet og ba Jaquesson si unskyld til Dåsnes. Og det kom en telefon fra Jaquesson.

- Hun ringte meg og sa at hun ikke ville ordlagt seg helt sånn som hun gjorde hvis hun hadde visst hvor gammel jeg var. Jeg mener du ikke skal bruke den slags språkbruk mot noen uansett alder.

Hun er ikke fornøyd med beklagelsen fra trimdronninga - spesielt fordi Jaquesson fulgte opp senere i samtalen med å «unnskylde» henne
meningene.

- Hun sa at hun kunne forstå at jeg mente det jeg gjorde fordi jeg bare er 17 år, og at jeg ville gro av meg den oppfatningen når jeg
blir eldre. Det synes jeg er en fortsettelse på tonen hun begynte i går. Selv om jeg er forholdsvis ung og uerfaren i politikken, er jeg i
alle fall bevisst å ikke bruke den type hersketeknikk og språkbruk, sier hun.

APPLAUS: Anna Dåsnes fikk stående applaus da hun hadde holdt sitt innlegg på kveldens årsmøte i Oslo Venstre. Her vender hun tilbake til Unge Venstre-bordet etter talen. Foto: Tore Bergsaker
APPLAUS: Anna Dåsnes fikk stående applaus da hun hadde holdt sitt innlegg på kveldens årsmøte i Oslo Venstre. Her vender hun tilbake til Unge Venstre-bordet etter talen. Foto: Tore Bergsaker Vis mer