Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Anna (17) var på 8. mars-møte: - Jeg ble bedt om å suge pikk ti ganger

Kari Jaquesson raste mot 17-åringens forslag om å fjerne parole.

PÅ PAROLEMØTE: Både Anna Dåsnes (17) og Kari Jaquesson (53) var på møte i 8. mars-komiteen i Oslo for å bestemme årets paroler. Foto: Liv Aarberg og Halvor Solheim Njerve
PÅ PAROLEMØTE: Både Anna Dåsnes (17) og Kari Jaquesson (53) var på møte i 8. mars-komiteen i Oslo for å bestemme årets paroler. Foto: Liv Aarberg og Halvor Solheim Njerve Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da 17 år gamle Anna Dåsnes var på parolemøtet til 8. marskomiteen i Oslo tok hun ordet og fremmet et forslag om å bytte ut en av de foreslåtte hovedparolene. Hun ønsket seg ikke «håndhev sexkjøpsloven» som en flaggsak i årets 8. mars-tog.

Forslaget startet et rabalder, forteller flere personer som deltok på møtet til Dagbladet. Den kjente trim-programlederen Kari Jaquesson var til stede som representant for kvinnegruppa Ottar og ledet an i opprøret mot forslaget til 17-åringen.

- Jaquesson tok ordet og sa blant annet at vi burde suge ti pikker om dagen for å skjønne hvordan det er å jobbe på bordell, sier Dåsnes til Dagbladet.

Hun og to andre representerte Unge Venstre på møtet. Ungdomspartiet har programfestet sin motstand mot sexkjøpsloven og hallikparagrafen.

- Jeg ble helt satt ut. Det er veldig rart at voksne kvinner som kaller seg feminister, og skal jobbe mot undertrykkelse, bruker slike hersketeknikker og ufin retorikk mot oss, sier 17-åringen.

Bordelljobb En av Jaquessons meningsfeller fulgte opp med at om de tre jentene fikk gjennomslag for å innføre bordeller i Norge så var kvinnekampen død.

- Hun mente da det var rett og rimelig at vi tre var de første som begynte å jobbe på bordell, forteller Dåsnes.

Gyro Fjermedal sitter i sentralstyret til Rød Ungdom som feministisk ansvarlig. Hun var til stede under hele møtet og bekrefter Dåsnes´ framstilling av hva som ble sagt.

Amanda Schei (24) er en av de andre Unge Venstre-jentene på møtet.

- Du kan spørre nesten alle som var på det møtet. Kari Jaquesson sa det slik Anna forteller. Hun sa til Anna Dåsnes at hun burde suge pikk ti ganger. Dette var svaret hennes på Annas forslag om å bytte ut parolen.

Begynte å gråte Schei forteller om en voldsom verbal storm mot de tre kvinnene. Jaquesson fikk støtte av flere. Selv om de tre Unge Venstre-jentene er erfarne ungdomspolitikere ble det til slutt for mye.

- Vi var tre stykker som satt der og grein. Jeg sa til slutt at dette ikke er greit. Det undergraver hele det feministiske prosjektet når de ikke ønsker at det skal være en brei bevegelse.

Dagbladet var i går i kontakt med Kari Jaquesson. Hun vil ikke bli sitert på noe annet enn det hun sender på en tekstmelding etter at samtalen er over. I meldingen hverken bekrefter hun eller benekter hun at hun sa det som påstås.

- Jeg har ikke trakassert noen, men møtt et argument som tar til orde for å åpne bordeller med en betimelig påminnelse om hva som foregår på slike steder. Jeg var riktignok ikke klar over alderen til vedkommende, men om man tar seg nær av å høre om handlingene som må utføres av prostituerte, bør en revurdere standpunktet sitt, skriver hun.

Se hele tekstmeldingen fra Jaquesson i faktaboks.

Frosset ut Runa Fjellanger, som også er sentralstyremedlem i Rød Ungdom, er oppgitt og rystet over hvordan møtet utviklet seg.

- Alle ser at om du ikke spiller på lag med den gjengen der så blir du helt frosset ut. Jeg er helt uenig selv, men det var jo ikke et spesielt drøyt forslag hun kom med. Det er jo helt i tråd med Unge Venstres politikk og sånn sett ikke sjokkerende, sier hun.

Derimot er hun sjokkert over hvordan de tre jentene ble møtt.

- Det å være 17 år gammel og bli bedt om å suge ti pikker. Det er ganske spesielt. Det er synd når Kari Jaquesson er den som skal være representant for norske feminister, for hun representerer ikke meg, sier Fjellanger.

På møtet ble det vedtatt 16 hoved-paroler og én hoved-hoved-parole. «Håndhev sexkjøpsloven - Flere og bedre hjelpetiltak!» endte opp som en av hoved-parolene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling