Anna (17) var på 8. mars-møte: - Jeg ble bedt om å suge pikk ti ganger

Kari Jaquesson raste mot 17-åringens forslag om å fjerne parole.

PÅ PAROLEMØTE: Både Anna Dåsnes (17) og Kari Jaquesson (53) var på møte i 8. mars-komiteen i Oslo for å bestemme årets paroler. Foto: Liv Aarberg og Halvor Solheim Njerve
PÅ PAROLEMØTE: Både Anna Dåsnes (17) og Kari Jaquesson (53) var på møte i 8. mars-komiteen i Oslo for å bestemme årets paroler. Foto: Liv Aarberg og Halvor Solheim Njerve Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da 17 år gamle Anna Dåsnes var på parolemøtet til 8. marskomiteen i Oslo tok hun ordet og fremmet et forslag om å bytte ut en av de foreslåtte hovedparolene. Hun ønsket seg ikke «håndhev sexkjøpsloven» som en flaggsak i årets 8. mars-tog.

Forslaget startet et rabalder, forteller flere personer som deltok på møtet til Dagbladet. Den kjente trim-programlederen Kari Jaquesson var til stede som representant for kvinnegruppa Ottar og ledet an i opprøret mot forslaget til 17-åringen.

- Jaquesson tok ordet og sa blant annet at vi burde suge ti pikker om dagen for å skjønne hvordan det er å jobbe på bordell, sier Dåsnes til Dagbladet. Hun og to andre representerte Unge Venstre på møtet. Ungdomspartiet har programfestet sin motstand mot sexkjøpsloven og hallikparagrafen.

- Jeg ble helt satt ut. Det er veldig rart at voksne kvinner som kaller seg feminister, og skal jobbe mot undertrykkelse, bruker slike hersketeknikker og ufin retorikk mot oss, sier 17-åringen.

Bordelljobb En av Jaquessons meningsfeller fulgte opp med at om de tre jentene fikk gjennomslag for å innføre bordeller i Norge så var kvinnekampen død.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer