«Anna ble ikke trodd, og møtte fordømmelse og spekulasjoner om troverdighet»

Natalie Christoffersen ved krisesenteret i Drammen mener de sviktet Anna Medvedeva før hun ble drept. Krisesenteret aviser anklagene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DRAMMEN(Dagbladet): Natalie Christoffersen var på jobb ved Betzy krisesenter i Drammen da Anna Medvedeva kom til dem og ba om hjelp. Anna ble senere drept av eksmannen Mikael Svantesson 14. oktober 2012. Siden drapet har Christoffersen forsøkt å få krisesenteret til å ta selvkritikk for behandlingen av Anna.

«Drapet kunne vært unngått dersom Anna hadde vært bedre ivaretatt av krisesenteret og fått den hjelpen hun hadde krav på», skrev Natalie Christoffersen til Fylkesmannen i Buskerud 29. oktober 2012. 

Det var fjorten dager etter at Anna Medvedeva (26) ble funnet død i et skjul på Grønnskjær i Telemark. Krisesenteret avviser anklagene, og mener de har opptrådt korrekt.

- Vår granskning viser at våre rutiner ble fulgt, sier styreleder for Betzy krisesenter og kommunalsjef for Lier kommune, Synnøve Tovsrud.

Ba om hjelp Lørdag skrev Dagbladet om hvordan Anna Medvedeva gjentatte ganger spurte politiet om hjelp, etter at hun flere ganger ble truet på livet av ekssamboeren. Politiet har overfor Dagbladet bekreftet at de ikke fulgte opp anmeldelsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer