Sex-arbeidernes skjulte verden

«Anna» flyktet - selger sex i Norge

Ukrainske «Anna» måtte la datteren bli igjen i Romania da hun dro til Norge for å forsørge familien - ved å selge kroppen sin. Nå kommer ukrainske leger, advokater og lærere for å selge sex på grunn av krigen, ifølge svensk politimann.

SYV MENN OM DAGEN: En ukrainsk kvinne som jobber som eskorte i Norge forteller at hun tidligere jobbet for et organisert hallik-nettverk som Oslo-politiet nå etterforsker. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Gransker
Sex-arbeidernes skjulte verden

En bygård på Oslos vestkant: I den dunkle trappeoppgangen opp til andre etasje venter en kvinne på å få en pinkode til leiligheten hun har leid. Vi kaller henne «Anna».

Hun har på seg rosa tights og forsvinner nesten i den store, svarte boblejakka. Det svarte håret faller ned over øynene hennes som fylles av tårer når hun forteller at hun måtte flykte fra krigen i Ukraina sammen med sin unge datter.

- Datteren min er i Romania nå. Vi bor sammen der, sier hun.

«Anna» forteller at hun er i begynnelsen av 30-åra, men hun ser yngre ut. Hun snakker lavt, og stemmen gir svakt gjenklang i murveggene. Det er andre gang hun er i Norge som prostituert for å tjene penger. Kvinnen snakker med Dagbladet under løfte om anonymitet.

Når hun snakker om krigen i Ukraina, triller tårene ned kinnet hennes.

- Det er veldig vanskelig. Jeg vil leve i landet mitt. De dreper mennesker, barn.

Hun forteller at hun kom til Norge på egen hånd. Den første gangen hun kom til Norge reiste hun ved hjelp av et halliknettverk.

Dagbladet har den siste tida dokumentert at bakmenn styrer mange av de utenlandske prostituerte i Norge. Ti halliknettverk har Dagbladet funnet. Bakmennene omtales ofte som «agencies» - eller «byrå» på norsk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer