Stor leteaksjon:

Anna-Karin (52) forsvunnet på Gran Canaria

Anna-Karin Bengtsson ble sist sett 9. april. Nå ber familien om hjelp.

ETTERLYST: Ifølge familien har Anna-Karin Bengtssons mobiltelefon vært avslått siden 9. april. Foto: Privat
ETTERLYST: Ifølge familien har Anna-Karin Bengtssons mobiltelefon vært avslått siden 9. april. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Anna-Karin Bengtsson (52) fra Nord-Skåne Sverige ble sist sett 9. april i San Bartolomé de Tirajana sør på Gran Canaria, hvor hun besøkte en kirke.

Ifølge avisa Expressen har familien en leilighet sentralt i byen Playa del Inglés på sørkysten av øya. Det var her 52-åringen skulle bo under ferieoppholdet. Hun ankom 31. mars.

- Vi er knust

Svensk politi har nå etterlyst Anna-Karin internasjonalt.

- Familien er fortvilet. Vi er knust, for vi vet ikke hvor vår søster, mamma og kone er. Hun har vært forsvunnet her på Gran Canaria i 13 dager, og vi forstår ikke hvorfor, sier broren Joakim Axling til norske Canariavisen.

Han er på øya for å bistå leteaksjonen.

SAVNET: Anna-Karin Bengtsson ble sist sett av presten i kirka hun besøkte. Ifølge familien er hun stadig vekk i den nevnte kirka.
SAVNET: Anna-Karin Bengtsson ble sist sett av presten i kirka hun besøkte. Ifølge familien er hun stadig vekk i den nevnte kirka. Vis mer

Anna-Karin beskrives som 160 centimeter høy, og slank. 52-åringen har blå øyne og lyst hår. Forsvinningen omtales også i spanske medier, som i blant andre El Diario.

Reist fra Sverige

Kajsa Berggren, operasjonsleder ved organisasjonen Frivilliga insatser vid kris och katastrof (FIKK Sweden), sier til den svenske lokalavisa Blekinge Läns Tidning at de dro ned for å bistå da familien tok kontakt.

Hun ankom øya sammen med innsatsleder Karl-Fredrik Hellmann fredag kveld 21. april.

Allerede morgenen etter iverksatte de en stor leteaksjon sammen med andre frivillige.

FORSVUNNET: Anna-Karin Bengtsson har vært savnet i over to uker. Hun ble sist sett sør på øya. Foto: Privat
FORSVUNNET: Anna-Karin Bengtsson har vært savnet i over to uker. Hun ble sist sett sør på øya. Foto: Privat Vis mer

- Vi søker slik vi pleier å gjøre hjemme i Sverige, og ber frivillige om hjelp. Tilbake i Sverige jobber resten av FIKK med å produsere kart og flyers, og holder kontakt med sponsorene våre, sier Berggren.

- Elsker Gran Canaria

Hun forteller at det er første gang organisasjonen drar utenlands for å bistå i søk.

- Da Anna-Karins familie tok kontakt, måtte vi bare dra ned og hjelpe. Så vi starta en innsamling. Vi har mange sponsorer, og både privatpersoner og bedrifter på Gran Canaria har bidratt med pengestøtte, sier hun videre.

De undersøker nå om det er mulig å få sendt ned en redningshund.

Ifølge Anna-Karins bror Joakim Axling, er søstera omtenksom og empatisk.

- Hun elsker å være her på Gran Canaria. Her kjenner hun på roen. Hun elsker å ta en kaffe, gå på stranda og bare nyte varmen. Anna-Karin er en veldig glad og positiv person, sier han til norske Canariavisen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer