Anna Kristin (30) ble drept av barnet hun passet på

- Familien er i sjokk, sier bistandsadvokat Terje Korneliussen.

MINNET: Det var lagt ned blomster ved Små enheter i Asker i går, der Anna Kristin Gillebo Backlund ble drept. Bildet av Backlund er tatt ved en tidligere anledning i 2002. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
MINNET: Det var lagt ned blomster ved Små enheter i Asker i går, der Anna Kristin Gillebo Backlund ble drept. Bildet av Backlund er tatt ved en tidligere anledning i 2002. Foto: Benjamin A. Ward / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var Anna Kristin Gillebo Backlund (30) som ble drept på barnevernsinstitusjonen Små Enheter i Asker i går.

- Politiet har frigitt navnet i samråd med familien, sier bistandsadvokat Terje Korneliussen til Dagbladet.

- Jeg har hatt en samtale med en kontaktperson til familien. Familien er i sorg. Dette er en stor, sammensveiset familie som støtter hverandre. Det er en familie som har hatt god støtte i politiets pårørendekontakt og gjennom helsevesenet, sier Korneliussen.

- Familien er i sjokk, men har det etter forholdene bra. De har god støtte i hverandre, og føler seg godt ivaretatt av politiet og helseteamet, sier bistandsadvokat Terje Korneliussen til Dagbladet.

I sjokk Anna Kristin Gillebo Backlund er født i Hong Kong i 1983, der foreldrene var misjonærer. Hun gikk på den kristne internatskolen Kvitsund gymnas i Telemark, og utdannet seg senere til sosionom fra Diakonhjemmet høgskole.

Hun giftet seg i Skottland i mai 2013, og bodde i Oslo sammen med sin ektemann. Backlund hadde søsken, og var tante.
Anna Kristin Gillebo Backlund var tidlig engasjert i barns beste, og har jobbet flere steder innenfor barnevernet.

Hun oppgir også å ha jobbet for forretningsrådgiveren Indigo Lighthouse Group, som har base i London, med neglpleie i en frisørsalong på Torshov i Oslo og med kundeservice i IBM

- Hun var en kjempesøt jente. Alltid sprudlende og blid, sier en tidligere arbeidskollega.

Yoga i India Hun beholdt kontakten med det kristne miljøet hele veien. Hun var interessert i yoga, og studerte yogaterapi i India. Hun var glad i å ta bilder, og å reise. Hun hadde besøkt over 40 land.

Hun jobbet som nattevakt ved barnevernsinstitusjonen Små enheter i Asker, da hun ble drept natt til tirsdag. Den 15 år gamle jenta som drepte henne ble framstilt for varetektsfengsling i dag.

Den gifte 30-åringen er bosatt i Oslo og har viet store deler av sitt liv til å hjelpe andre, forteller venner av kvinnen til Dagbladet.

- Hun er vokst opp med å hjelpe andre. Hun var ei utrolig livsglad jente. Hun var kreativ, kjærlig og litt kunstnerisk av seg, forteller ei venninne til Dagbladet.

Brydde seg En gammel venn av avdøde betegner henne som en gjennomgående god og snill person.

- Det er ikke overraskende at hun begynte å jobbe med vanskeligstilte barn og ungdom. Hun var ei snill og flott jente, sier vennen til Dagbladet.

- Hun var absolutt en som involverte seg og brydde seg med alle. Det var ingen som følte seg utafor når hun var til stede.

- Hun var del av en ganske stor gjeng etter videregående. Mange av oss drev med musikk, og vi arrangerte mange fester. Hun var en veldig blid jente, sier en annen venn, som omtaler Backlund som «hyggelig og sprudlende»

- ER I SJOKK: Bistandsadvokat Terje Korneliussen representerer Anna Backlunds pårørende. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
- ER I SJOKK: Bistandsadvokat Terje Korneliussen representerer Anna Backlunds pårørende. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer