Rullestol i byen

Anna-Maja raser mot kollektiv­transporten: - Rullestol­brukere blir stengt ute av Oslo

Norges Handikapforbund og rullestolbrukere på trikk, buss og bane i hovedstaden er klinkende klare: Førere må vise mer hensyn.

FORBIKJØRT: Anna-Maja Helgesdotter Andersen har sett seg lei på at kollektivtransporten i Oslo kjører fra eller rett forbi rullestolbrukere. Foto: Marte Klausen.
FORBIKJØRT: Anna-Maja Helgesdotter Andersen har sett seg lei på at kollektivtransporten i Oslo kjører fra eller rett forbi rullestolbrukere. Foto: Marte Klausen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det er spesielt på buss og T-bane at de ikke vil bruke ekstra tid, så da kjører de enten bare rett forbi, eller så venter de ikke til jeg har kommet meg på, sier Anna-Maja Helgesdotter Andersen til Dagbladet.

Hun har vært rullestolbruker i over to år, og har en sterk opplevelse av et manglende hensyn fra førerne av kollektivtransporten i hovedstaden.

«Sjåføren gidder ikke bruke tid på det»

- De vil ikke vente på meg fordi de vil holde ruta. Problemet for dem er jo selvsagt at min inngang er litt langsommere, og sjåføren gidder ikke bruke tid på det, mener Andersen.

På vei til Dagbladet for å snakke om problemet ble hun igjen forsinket. Da hadde T-banelinje 5 fra Tøyen stasjon nok en gang lukket døra før hun rakk å komme seg på, sier Andersen.

Hun har inntrykk av at førerne av buss, trikk og T-bane distanserer seg fra problemet, trekker på skuldrene og holder seg i ro når hun ikke kommer seg på.

- De sitter jo inne i den boksen sin og slipper å ha kontakt med meg, legger hun til.

- Nedprioriterer rullestolbrukere

Magnhild Sørbotten, regionsleder for Norges Handikapforbund Oslo, bekrefter at utfordringer for rullestolbrukere på kollektivtransport i Oslo er et problem de mener ikke har blitt godt nok løst.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer