Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Anna og Björn ble plaget av knott i årevis. Så fant de en genial løsning

- Det var hysterisk.

STOR FANGST: Anna og Björn fra Sverige prøvde en spesiell metode for å bli kvitt knotten som plaget dem på hytta. Slik så grillen ut etter en natt med fyring og matolje på lokket. Foto: Anna Rosenberg
STOR FANGST: Anna og Björn fra Sverige prøvde en spesiell metode for å bli kvitt knotten som plaget dem på hytta. Slik så grillen ut etter en natt med fyring og matolje på lokket. Foto: Anna Rosenberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Anna Rosenberg (44) fra Stenhamra utenfor Stockholm har etter flere år med grubling funnet en måte å bli kvitt knott som har plaget familien.

Søndag la Rosenberg ut et bilde på Facebook av en «knottfanger» som er blitt delt hele 23 000 ganger.

Hun har publisert en egen oppskrift der hun beskriver: «Den beste måten å drepe knott».

- I helga, da vi kom til hytta i Värmland, tenkte vi å teste denne metoden. Vi har hørt om det som kalles orm-metoden, der vi legger kull i en ring i grillen. Det er en metode for å holde grillen varm lenge, og da kunne vi teste den for å fange knott, sier Anna til Aftonbladet.

Dagbladet har vært i kontakt med Rosenberg, som på grunn av møtevirksomhet ikke rakk uttale seg i saken.

- Knotten har bekymret oss i mange år. Jeg har tidligere sett hvordan knotten setter seg fast på grillen og denne metoden gjorde virkelig susen, sier Annas ektemann, Björn Nielsen, til Expressen.

Alt du trenger er en grill, litt kull og matolje. Etter en natt med fyr i grillen, var det et uventet syn som møtte Bjørn og Anna dagen etter:

- Det var hysterisk mye knott, sier Björn.

Knott er en insektfamilie i underordenen mygg. Rundt 1600 arter er kjent i verden, derav 51 fra Norge. De er 2 til 5 millimeter lange, mørke, fluelignende og har korte, 11-leddete følere, ifølge Store norske leksikon.

Slik er oppskriften til Anna i sin helhet:

1. Gör en ring med briketter i grillen, två rader och ett lager ovanpå. Låt det vara en glipa och tänd på i ena änden (då tänder de varandra sakta och grillen håller sig varm hela natten). Se bild 2 eller läs mer om snake/orm-metoden.
2. Stäng spjället på ovansidan och ha spjället på undersidan lite öppet.
3. Olja in locket med matolja.
4. Lägg på locket och låt knotten komma!

Bästa resultat får man på natten om det inte regnar eller blåser.
Vet inte om det funkar på mygg, men testa!

RING: En ring med kull holdt grillen varm over en lengre periode. Dermed samlet tusenvis av knott seg på lokket i løpet av nattetimene.
RING: En ring med kull holdt grillen varm over en lengre periode. Dermed samlet tusenvis av knott seg på lokket i løpet av nattetimene. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!