TRUET: Anna Duritskaja var vitne til at politikerkjæresten Boris Nemtsom ble drept på åpen gate i Moskva. Nå forteller en talsmann at 23-åringen er truet på livet. Foto: AP/ AFP/ NTB Scanpix
TRUET: Anna Duritskaja var vitne til at politikerkjæresten Boris Nemtsom ble drept på åpen gate i Moskva. Nå forteller en talsmann at 23-åringen er truet på livet. Foto: AP/ AFP/ NTB ScanpixVis mer

Anna så kjæresten Boris Nemtsov bli drept. Nå har hun mottatt drapstrusler

Ei uke etter politikerdrapet i Moskva.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den russiske politikeren Boris Nemtsov (55) ble skutt og drept på åpen gate i Moskva for ei uke siden.

Kjæresten Anna Duritskaja (23) var vitne til det brutale angrepet, men det er foreløpig ikke blitt funnet noen gjerningspersoner.

Nå har den ukrainske modellen Duritskaja mottatt drapstrusler, melder nyhetsbyrået AP.

Reist til Ukraina Duritskaja har dratt til hjemlandet for å tilbringe tid med familien etter drapet. Det er ikke kjent hvem som står bak truslene, opplyser en talsperson.

23-åringen ble avhørt av russisk politi i dagene etter drapet fredag i forrige uke og fikk først tidlig denne uka lov til å forlate landet.

DREPT: Politikeren og Putin-kritikeren Boris Nemtsov ble skutt og drept fredag i forrige uke. Foto: EPA/MAXIM SHIPENKOV
DREPT: Politikeren og Putin-kritikeren Boris Nemtsov ble skutt og drept fredag i forrige uke. Foto: EPA/MAXIM SHIPENKOV Vis mer

Onsdag denne uka fortalte russisk politi at det er flere mistenkte i saken. Det fortalte sjefen for Russlands etterretningstjeneste (FSB).

Duritskaja klagde over at hun ble holdt tilbake av væpnet politi, trass i at hun hadde fortalt alt hun visste til etterforskerne gjennom flere dager med avhør.

- Så ingenting Advokaten til Duritskaja sa til pressen tidligere denne uka at hun nå trengte å hvile. Nemtsov ble skutt i ryggen mens han spaserte over en bro et kort stykke fra Kreml sammen med Durytska sent fredag kveld.

23-åringen sa tidigere mandag at hun ikke rakk å se hvem som skjøt og drepte Nemtsov mens de var på vei over broen midt i Moskva.

I et intervju med Dozjd sa modellen at hun ikke la merke til noe spesielt da de to spiste på en restaurant like før drapet. Hun husker dessuten lite fra hva som skjedde rett etter at Nemtsov ble skutt, og hun hadde heller ingen følelse av at noen fulgte etter dem.

- Jeg vil ikke svare på spørsmål om hva som skjedde på broen. Jeg vil ikke snakke om dette. Jeg har det psykisk svært vanskelig, og jeg kan ikke snakke noe mer om dette nå. Jeg føler meg dårlig. Jeg så ingen. Jeg vet ikke hvor han kom fra, han var bak ryggen min, sier Duritskaja, som rett etter drapet ble tatt inn til avhør, et avhør som pågikk hele natten.

I går kveld ble den framtredende Putin-kritikeren Alexej Navalnyj løslatt fra et fengsel i Moskva, en uke etter at opposisjonslederen Boris Nemtsov ble skutt og drept, skriver NTB.

Navalnyj har sittet fengslet i 15 dager etter at å ha delt ut løpeblader om en demonstrasjon, på T-banen i Moskva. Demonstrasjonen var lagt til forrige søndag, og ble i stedet en stor minnemarsj for Nemtsov, som ble drept to dager før.