Anna Sjödin trekker seg

Den omstridte lederen for de svenske sosialdemokratenes ungdomsparti, Anna Sjödin, trekker seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den omstridte lederen for de svenske sosialdemokratenes ungdomsparti, Anna Sjödin, trekker seg.

- Jeg går av i dag, skriver Sjödin i et debattinnlegg i avisa Dagens Nyheter.

Sjödin ble lenge sett på som et lysende politisk talent og et mulig statsministeremne, men har vært omgitt av skandaler det siste året.

I januar ble hun pågrepet på et utested i Stockholm, etter å ha gått løs på en dørvakt og skjelt ham ut som «svartskalle».

Lederen for Sveriges socialdemokratiska ungdomsförbund (SSB) ble funnet skyldig i «voldsbruk og grov uorden»og dømt til 36.000 kroner i bøter etter bråket. Hun måtte også betale dørvakten 5.500 kroner i erstatning.

I november mistet Sjödin førerkortet etter å ha råkjørt, og søndag skulle SSB ta stilling til hennes videre politiske framtid.

I debattinnlegget i Dagens Nyheter kommer hun kritikerne i forkjøpet, og trekker seg som SSB-leder. Men angrer gjør hun ikke.

- Jeg akter ikke å be om unnskyldning for noe jeg ikke har gjort for eventuelt å overleve politisk. Det er ille nok at jeg måtte betale erstatning til den mannen som slo og som selv ikke fikk noen skader, skriver Sjödin med henvisning til dørvakten som ifølge henne framprovoserte bråket på utestedet Crazy Horse.

TREKKER SEG: Anna Sjödin ble lenge sett som et mulig statsministeremne i Sverige, men annonserer i dag at hun trekker seg fra politikken.
TREKKER SEG: Anna Sjödin ble lenge sett som et mulig statsministeremne i Sverige, men annonserer i dag at hun trekker seg fra politikken. Vis mer

- Hva er verst? Å bli krenket og mishandlet? Å bli feilaktig dømt av en domstol? Eller de hatske holdningene jeg har fått som knivstikk i ryggen og slag rett i ansiktet, skriver den bitre ungdomspolitikeren.

(NTB)