Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Annan benekter spion-anklager

Kofi Annan nekter konsekvent for at det finnes et fnugg av bevis mot FNs våpeninspekter (UNSCOM). Han har heller ingen planer om å sparke lederen, Richard Butler, for utro tjeneste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avisa Washington Post skrev i går at FNs generalsekretær sitter inne med bevis på at inpektørene har spionert for USA. Ifølge en rapport skal USA ha utstyrt våpeninpektørene med elektronisk lytteutstyr, slik at FN kunne avdekke Iraks manøvre for å gjemme masseødeleggelsesvåpen. Utstyret gjorde UNSCOM i stand til å avlytte kommunikasjon mellom medlemmer av Iraks sikkerhetstjenste. Dette er klart i strid med FN-mandatet.

Benekter alt

Beskydningene kom som en gavepakke til Irak, i flere år har regimet brukt de samme påstanden for å hindre FNs arbeid. Hvis påstandene er riktige, kan skandalen forsterke striden om våpeninspektørene i Sikkerhetsrådet. I går kveld fikk irakerne en kalddusj.

- Vi har ingen bevis av noe slag. Vi har bare rykter, sa Kofi Annan i en uttalelse som ble lest opp av hans talsmann Fred Eckhard.

Ryktene om at han vil ha Butler sparker, ble også kontant avvist.

- Dette er usant. Det er våpenkontrollen i Irak, og ikke Butler som opptar oss, sa Annan.

Butler er opprørt over saken.

- Påstandene er rett og slett ikke usanne. UNSCOM har aldri spionert for noen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling