Annan ber verden om å opprettholde presset

Har fremdeles tro på våpnehvile i Syria innen i morgen klokka 06.

HAR HÅP:  Fredsmegler Kofi Annan har fremdeles tro på at Syriske regjeringsstyrker har lagt ned våpnene og at de vil følge sekspunktsavtalen innen i morgen. Foto: Aleksander Nordahl / Dagbladet
HAR HÅP: Fredsmegler Kofi Annan har fremdeles tro på at Syriske regjeringsstyrker har lagt ned våpnene og at de vil følge sekspunktsavtalen innen i morgen. Foto: Aleksander Nordahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Verdenssamfunnet må nå gjøre alt det kan for å sikre at en våpenhvile torsdag morgen kommer på plass som planlagt i Syria, advarer Kofi Annan: Tirsdag morgen trådte Kofi Annans fredsplan for Syria i kraft.

Ifølge sekspunktsplanen skulle syriske sikkerhetsstyrker allerede da trekke seg ut av befolkede områder. En full våpenhvile skulle tre i kraft 48 timer senere.

Ifølge vestlige ledere og syriske aktivistkilder er det allerede klart at Syria ikke har gjort noe for å rette seg etter fredsplanen. Men det er fortsatt håp om å redde initiativet, og derfor er det avgjørende at det nå legges press på syrerne, sier Annan, som er FNs og Den arabiske ligas spesialutsending til Syria.

«Alt må bli gjort for å sikre en stans i all vold fra og med den 12. april klokka 6», skriver Annan i et brev til FNs sikkerhetsråd.

«Det er ingen tid å miste», fortsetter spesialutsendingen. «Vi må alle presse på for slutt på blodbadet før Syria styrter ned i avgrunnen.»

Vurderer nye skritt Ifølge flere vestlige diplomatkilder har Syrias president Bashar al-Assad i praksis sikret seg to dagers utsettelse ved å la være å rette seg etter kravet om tilbaketrekning fra konfliktsoner i byene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer