TRAGISK ULYKKE: 19 fallskjermhoppere hoppet ut av flyet sammen. Annan Forbes Hennie omkom, mens en 39-åring er hardt skadd. FOTO: PEDER W. GJERSØE.
TRAGISK ULYKKE: 19 fallskjermhoppere hoppet ut av flyet sammen. Annan Forbes Hennie omkom, mens en 39-åring er hardt skadd. FOTO: PEDER W. GJERSØE.Vis mer

Annan Forbes Hennie (29) omkom i fallskjermulykka

Broren til Aksel Hennie døde i et hopp ved Jarlsberg flyplass.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var Annan Forbes Hennie (29) som omkom i fallskjermulykka ved Jarlsberg flyplass i går kveld. Det bekrefter politiet i Tønsberg overfor Dagbladet etter at alle pårørende er varslet.

Annan Forbes Hennie etterlater seg kone og et spedbarn.

Annan er halvbror til skuespiller Aksel Hennie (35) og de to brødrene hadde flere hopp sammen i fallskjerm.

Aksel Hennie og faren var til stede på flyplassen like etter ulykka, Dagbladet har ikke fått bekreftet om Aksel Hennie selv hoppet i fallskjerm i går kveld.

- Lillebror er mye kjekkere enn meg I et intervju med Magasinet i 2004, snakket Aksel Hennie om hvor mye Annan betyr for ham.

- Lillebroren min på 22 år hadde jeg ikke klart meg uten. Vet du hva broren min heter? Annan Crocifissio Forbes Hennie! Han ble døpt Andreas, men så begynte alle å kalle ham Annan etter oldefaren hans, og Crocifissio er kallenavnet, som i alle italienske mafiafamilier.

- Lillebroren min hopper i fallskjerm og er mye kjekkere enn meg. Jeg er liten og lys, mens han er høy og mørk.

- Stolt av lillebror Nettstedet seher.no skriver at Aksel Hennie var forlover i lillebroren Annans bryllup i sommer.

- Jeg er veldig stolt av ham. Det er et fantastisk par som gifter seg, sa Aksel Hennie til Se og Hør etter vielsen.

Annan fortalte om det nære forholdet til storebroren.

- Aksel er en av mine beste venner. Jeg er veldig glad for at jeg valgte ham og jeg er stolt over hvordan han utførte oppgaven.

Annans etterlatte kone er i nær familie med Aalesund-trener Kjetil Rekdals kone. Aalesund bekrefter overfor VG Nett at suksesstreneren ikke skal lede lagets kamp i Europa League i kveld på grunn av Annans bortgang.

- Omgjengelig Totalt hoppet 19 personer fra flyet. Annan Forbes Hennie og en 39-åring kolliderte i lufta, noe som førte til ulykka. 39-åringen er alvorlig skadd. Ulykka skal ha skjedd da begge hang under full skjerm og var frikoblet.

Fagsjef for fallskjermhopping i Norges Luftsportsforbund, Jan Erik Wang, oppslyste til Dagbladet i går kveld at dette er den første dødsulykken med fallskjermhopping i Norge siden august 2004.

- Jeg kjente Annan godt, han var en veldig likanes og omgjengelig fyr som var veldig dedikert til hoppingen, sier Wang til Dagbladet i formiddag.

Annan Hennie hoppet i fallskjerm i fire år. På den tiden skaffet han seg det høyeste sertifikatet man kan ha som fallskjermhopper, samt B-kurs som trener.

SKUESPILLER: Aksel Hennie er suksessrik skuespiller og regissør. Han hadde sitt store gjennombrudd med filmen Uno, der han både skrev manus, regisserte og spilte hovedrollen. Nå er han i dyp sorg etter å ha mistet lillebroren sin. 
Foto: Aleksander Andersen / Scanpix .
SKUESPILLER: Aksel Hennie er suksessrik skuespiller og regissør. Han hadde sitt store gjennombrudd med filmen Uno, der han både skrev manus, regisserte og spilte hovedrollen. Nå er han i dyp sorg etter å ha mistet lillebroren sin. Foto: Aleksander Andersen / Scanpix . Vis mer