Annan fortsetter meklingsforsøk i Syria

Nye samtaler med president Bashar al-Assad i dag. Samtidig fortsetter regjeringsstyrkenes angrepet mot byen Idlib.

DIPLOMATISK LUNSJ: Kofi Annan, FN og Den arabiske ligas spesialutsending til Syria, i samtaler med den syriske utenriksministeren Walid al-Moualem (t.h.) og Bouthaina Shaaban, rådgiver for Syrias president Bashar al-Assad over lunsj i går. I dag fortsetter Annan samtaler med president Bashar al-Assad. Foto: REUTERS / Khaled al-Hariri / SCANPIX
DIPLOMATISK LUNSJ: Kofi Annan, FN og Den arabiske ligas spesialutsending til Syria, i samtaler med den syriske utenriksministeren Walid al-Moualem (t.h.) og Bouthaina Shaaban, rådgiver for Syrias president Bashar al-Assad over lunsj i går. I dag fortsetter Annan samtaler med president Bashar al-Assad. Foto: REUTERS / Khaled al-Hariri / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Syriske regjeringsstyrker stormet søndag en landsby utenfor Idlib, melder eksilgruppen Syrias observatorium for menneskerettigheter.

Soldatene skal ha gått fra dør til dør og pågrepet en rekke personer. Det var ifølge eksilgruppen også trefninger mellom regjeringssoldater og opposisjonelle.

Lørdag ble over 60 personer drept av regjeringsstyrkene, som har forflyttet seg fra Homs til Idlib, ifølge den samme eksilgruppen.

Opplysningene er ikke bekreftet av uavhengige kilder ettersom utenlandske journalister ikke slipper inn i Syria.

Møter opposisjonen Spesialutsending Kofi Annan forberedte seg samtidig på å ha nye samtaler med president Bashar al-Assad søndag, og han skulle også etter planen møte representanter for opposisjonen i landet.

Annan og Assad møttes for første gang i Damaskus lørdag, der Annan forsøkte å få Assad med på å få slutt på blodbadet.

Men den syriske presidenten sto fast på at ingen politisk løsning kan dras i havn så lenge «terrorgrupper sprer frykt og kaos» i landet. Han lovte likevel Annan å gjøre det han kaller et «ærlig forsøk» på å finne en politisk løsning på krisen, ifølge statlige syriske medier.

- Dyp bekymring Annan uttrykte på sin side «dyp bekymring» for regjeringens dødelige angrep på opposisjonen, ifølge en uttalelse fra FN.

- Han la flere forslag på bordet: En slutt på volden og drapene, tilgang for humanitære grupper og Røde Kors, løslatelse av fanger og iverksettelse av en inkluderende politisk dialog, heter det i en uttalelse fra organisasjonen. (NTB)

PRØVER Å REDDE LIV: Leger forsøker å redde livet til opposisjonsstyrker fra Free Syrian Army som har kjempet mot regjeringsstyrker i Idlib lørdag 10.mars 2012. Foto: AP/Rodrigo Abd
PRØVER Å REDDE LIV: Leger forsøker å redde livet til opposisjonsstyrker fra Free Syrian Army som har kjempet mot regjeringsstyrker i Idlib lørdag 10.mars 2012. Foto: AP/Rodrigo Abd Vis mer