Annan frykter at bruk av tortur øker i Syria

Massearrestasjoner av ikkevoldelige aktivister.

STADIG VERRE: Kofi Annan er utsending for FN og Den arabiske liga i Syria. Til tross for at partene har sluttet seg til fredsplanen hans, ser menneskerettighetssituasjonen i landet ut til å bli stadig verre. Foto: Denis Balibouse / Reuters / NTB scanpix
STADIG VERRE: Kofi Annan er utsending for FN og Den arabiske liga i Syria. Til tross for at partene har sluttet seg til fredsplanen hans, ser menneskerettighetssituasjonen i landet ut til å bli stadig verre. Foto: Denis Balibouse / Reuters / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kofi Annan som var FNs syvende generalsekretær er bekymret for situasjonen i Syria både når det gjelder bruk av tortur og andre menneskerettighetsbrudd, samt massearrestasjoner.

Blant dem som skal være arrestert, er aktivister som går inn for en ikkevoldelig motstand mot president Bashar al-Assad.

Til tross for at partene har sluttet seg til fredsplanen hans, ser menneskerettighetssituasjonen i landet ut til å bli stadig verre.

Annan sier at den syriske hæren bruker færre tunge våpen, men at den ennå ikke har trukket seg ut av byene.

Han orienterte tirsdag FNs sikkerhetsråd om situasjonen i Syria via en videolink fra Genève. Han fremholdt da at hans fredsplan ikke er en avtale uten tidsfrist, men at planen er Syrias siste mulighet til å unngå borgerkrig. (NTB)