Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Annan i Teheran for atomsamtaler

FNs generalsekretær Kofi Annan ankom lørdag Teheran for å diskutere den fastlåste konflikten om Irans atomprogram. Også Libanon sto på dagsorden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
 • Les også: -Derfor lar Bush Iran være i fred

  Annans besøk finner sted to dager etter at FNs frist for stans i urananrikingen gikk ut. Iran har ikke etterkommet kravet om å stanse anrikingen av uran, og kan dermed måtte tåle sanksjoner fra verdenssamfunnet.

  Toppen av listen


  Torsdag sa FNs atomovervåkingstjeneste at Iran ikke har klart å bevise at de kun har fredelige hensikter med atomprogrammet, og at landet heller ikke har utlevert etterspurt informasjon.

  Det statlige iranske nyhetsbyrået IRNA meldte lørdag at atomprogrammet og situasjonen i Libanon vil stå på toppen av listen over saker Annan skal ta opp i løpet av besøket. Iran er en av den libanesiske Hizbollah-geriljaens sterkeste støttespillere.

  Vil fortsette


  Bare timer før Annan landet i Teheran, uttalte president Mahmoud Ahmadinejad at Iran vil fortsette med atomprogrammet på tross av amerikansk press.

  – Presset mot Irans fredelige atomaktiviteter, spesielt fra vestlige land som USA, kommer til å fortsette. Men motstanden og årvåkenheten i vår nasjon vil ta brodden av alle slike forsøk, sa presidenten, før han kom med følgende kraftsalve:

  – I dag truer disse landene, som har fylt opp sine atomarsenal, andre nasjoner og kommer med krav om menneskerettigheter og demokrati. De er de største løgnerne i verden. Men griske makter skal ikke få legge hindringer i veien for vårt lands utvikling, sa Ahmadinejad.

  Kofi Annan skal blant annet møte president Mahmoud Ahmadinejad, sjefsforhandler i atomspørsmål Ali Larijani og utenriksminister Manouchehr Mottaki. Ifølge IRNA vil samtalene med president Ahmadinejad finne sted søndag morgen.
  (ANB)

 • Les også: -Derfor lar Bush Iran være i fred
SAMTALER: Også FNs spesialutsending Terje Rød-Larsen deltar i samtalene i dag. Foto: Scanpix
SAMTALER: Også FNs spesialutsending Terje Rød-Larsen deltar i samtalene i dag. Foto: Scanpix Vis mer