Annan: Palestinsk stat er løsningen

FNs generalsekretær Kofi Annan ber om at det raskt kommer i gang samtaler med sikte på opprettelse av en egen palestinsk stat. Annan mener det bør være løsningen på krisen i Midtøsten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Generalsekretærens anmodning kom da FNs sikkerhetsråd tidlig søndag morgen norsk tid gjenopptok sin drøfting av krisen. Rådet ble kalt sammen fredag, få timer etter at israelske styrker angrep de palestinske selvstyremyndighetenes hovedkvarter.

USA la fredag ansvaret for opptrappingen av volden i Israel på palestinerne. Utenriksminister Colin Powell uttrykte ikke støtte til israelernes beleiring av palestinernes hovedkvarter i Ramallah, men han krevde heller ingen israelsk tilbaketrekking.

Palestinernes president Yasser Arafat slengte på røret da fjernsynsstasjonen CNN fredag spurte om han ville rette seg etter USAs krav om å stanse volden.

- Vet du hvem du snakker til? Takk og adjø, ropte Arafat til CNNs stjernereporter Christiane Amanpour.

Amanpour hadde bedt Arafat kommentere utenriksminister Colin Powells uttalelse om at den palestinske ledelsen må stanse terrorangrepene mot Israel. Arafat mente det var et underlig krav å stille til en mann som selv var beleiret av israelerne.

NTB