FEILSLÅTT: Kofi Annan (t.v), her med norske Robert Mood, har ikke fått til våpenhvile i Syria. Det slår Det hvite hus fast. Foto: AFP/FABRICE COFFRINI
FEILSLÅTT: Kofi Annan (t.v), her med norske Robert Mood, har ikke fått til våpenhvile i Syria. Det slår Det hvite hus fast. Foto: AFP/FABRICE COFFRINIVis mer

- Annans Syria-plan har ikke lykkes

Det mener USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dersom syriske myndigheter holder fast ved sin steile holdning, er det på tide å innse at Kofi Annans fredsplan har mislyktes, mener Det hvite hus.

USA fordømmer syriske myndigheters angrep mot studenter i byen Aleppo torsdag, og sier det er på tide å finne en ny internasjonal tilnærming til å løse krisen dersom fredsplanen til spesialutsending Kofi Annan ikke lykkes.

Annans fredsplan førte til at en skjør våpenhvile trådte i kraft i begynnelsen av april og at en gruppe FN-observatører deretter kom til landet. Men det har vært mange brudd på våpenhvilen hver dag siden den startet.

- Dersom regimet fortsetter med sin steile holdning, må det internasjonale samfunnet erkjenne at fredsplanen har feilet og begynne arbeidet med å finne en annen måte å få slutt på Assad-regimets alvorlige trusler mot fred og stabilitet på, sier Jay Carney, talsmann for Det hvite hus.

- Det er tvingende nødvendig å få et regimeskifte i Syria, og det er vårt håp at Annans fredsplan lykkes. Men vi er svært skeptiske til Assads vilje til å oppfylle kravene i fredsplanen ettersom han så langt ikke har imøtekommet noen av dem, sier Carney. (©NTB)

(NTB-Reuters)