- Annans Syria-plan har ikke lykkes

Det mener USA.

FEILSLÅTT: Kofi Annan (t.v), her med norske Robert Mood, har ikke fått til våpenhvile i Syria. Det slår Det hvite hus fast. Foto: AFP/FABRICE COFFRINI
FEILSLÅTT: Kofi Annan (t.v), her med norske Robert Mood, har ikke fått til våpenhvile i Syria. Det slår Det hvite hus fast. Foto: AFP/FABRICE COFFRINIVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dersom syriske myndigheter holder fast ved sin steile holdning, er det på tide å innse at Kofi Annans fredsplan har mislyktes, mener Det hvite hus.

USA fordømmer syriske myndigheters angrep mot studenter i byen Aleppo torsdag, og sier det er på tide å finne en ny internasjonal tilnærming til å løse krisen dersom fredsplanen til spesialutsending Kofi Annan ikke lykkes.

Annans fredsplan førte til at en skjør våpenhvile trådte i kraft i begynnelsen av april og at en gruppe FN-observatører deretter kom til landet. Men det har vært mange brudd på våpenhvilen hver dag siden den startet.

- Dersom regimet fortsetter med sin steile holdning, må det internasjonale samfunnet erkjenne at fredsplanen har feilet og begynne arbeidet med å finne en annen måte å få slutt på Assad-regimets alvorlige trusler mot fred og stabilitet på, sier Jay Carney, talsmann for Det hvite hus.

- Det er tvingende nødvendig å få et regimeskifte i Syria, og det er vårt håp at Annans fredsplan lykkes. Men vi er svært skeptiske til Assads vilje til å oppfylle kravene i fredsplanen ettersom han så langt ikke har imøtekommet noen av dem, sier Carney. (©NTB)

(NTB-Reuters)