Anne (23) ble drept

Politiet i Førde bekrefter at sykepleierstudenten Anne Slåtten (23) ble drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet i Førde i Sogn og Fjordane leter nå på spreng etter den eller de som drepte den 23-årige sykepleierstudenten Anne Slåtten.

- Vi er et tjuetalls politifolk som arbeider med saken, deriblant tre taktiske og to tekniske etterforskere fra Kripos, sier lensmann Kjell Fonn til Dagbladet.no.

Etterforskeren er nå i ferd med å kartlegge alle bevegelser i området melom Slåttens bolig og funnstedet ved Angedalsveien like utenfor sentrum.

- Vi har rundspørring i det aktuelle området, og vi ber alle som har vært der mellom klokka 06 og 09 på søndag om å melde seg, sier Fonn.

Politiet har så langt få spor å gå etter.

- Vi er avhengige av tips, understreker lensmannen i Førde.

Syklist meldte seg

Politiet i Førde etterlyste i formiddag to bilister og en syklist i forbindelse med drapsetterforskningen.

Fonn understreker at politiet ønsket kontakt med de tre fordi de kan være mulige vitner.

Få timer seinere hadde den ene meldt seg for Førde-politiet.

- Syklisten har meldt seg, men bilistene er fremdeles aktuelle, sier lensmann Kjell Fonn til Dagbladet.no.

Syklisten ble observert da han kom syklende omtrent 200 meter øst for funnstedet søndag morgen. Politiet er derfor interessert i å få vite om vedkommende har syklet forbi funnstedet, og muligens sett eller hørt noe.

- Politiet har snakket med syklisten, men det er for tidlig å si hva som eventuelt har kommet ut av dette, sier Fonn.

De to bilistene som politiet fremdeles vil snakke med, kom kjørende østover på Angedalsveien mellom klokka 07.05 og 07.10 på søndag.

Uten lommebok

Etter foreløpige tekniske undersøkelser kan politiet også fastslå at 23-åringen ble funnet uten mobiltelefon eller lommebok, melder VG.

Slåtten skal ha vært påført ytre skader da hun ble funnet.

- Vi kan ikke kommentere noen detaljer om avdøde eller fra funnstedet av hensyn til den videre etterforskningen, sier Fonn til Dagbladet.no.

- Det er også for tidlig å si om funnstedet er identisk med åstedet, legger han til.

Ifølge lensmann Kjell Fonn er det så langt ingenting som indikerer at ungjenta ble offer for en seksualforbrytelse.

Kolleger slo alarm

Anne Slåtten, som kom fra Hjelmeland i Rogaland, begynte på sykepleierstudiet i fjor høst. Denne helga skulle hun begynt praksistida si på sykehjemmet Førde helsetun, ved siden av studiene ved Høgskolen i Sogn og Fjordane.

Tidlig søndag morgen ble kolleger bekymret da den pliktoppfyllende 23-åringen aldri dukket opp på jobb, som skulle startet klokka 07.30.

Politiet i Førde ble varslet om forsvinningen klokka 16.10, og satte i gang en storstilt leteaksjon. I går ble liket av den unge kvinnen funnet ved veien til sykepleierstudentens jobb i Førde sentrum.

Dit kom hun aldri.

I dag tidlig kunne politiet bekrefte at 23-åringen ble drept. Det gikk fram av tekniske og rettsmedisinske undersøkelser av avdøde og på funnstedet.

Hørte skrik

Dagen før hun forsvant hadde Slåtten hatt kveldsvakt på sykehjemmet. Den siste observasjonen av kvinnen var klokka 23.30 lørdag kveld, da hun gikk og la seg i bokollektivet der hun bodde på Vieåsen, like utenfor Førde sentrum.

Slåtten ble imidlertid oppringt av kjæresten sin - som bor et annet sted i landet - natt til søndag klokka 03.30. Politiet tror hun befant seg på rommet sitt da kjæresten ringte.

Dette var det siste kjente livstegnet fra 23-åringen.

Noen timer seinere, på det tidspunktet Anne Slåtten antas å ha vært på vei til jobb, hørte vitner et kvinneskrik fra funnstedet.

Denne observasjonen kan tyde på at Slåtten kjempet for livet i grøfta der hun dagen etter ble funnet død.

- Ingen fiender

Dagbladet har snakket med en rekke personer som kjente den livsglade 23-åringen. De tegner et bilde av ei stille og rolig jente, som satte pris på å hjelpe mennesker.

-  Hun ville bare hjelpe andre. Hun var så snill, hun viste omsorg for de hun møtte. Hun hadde ingen fiender, sier de.

På torsdag vil politiet trolig få et endelig svar på dødsårsaken, i en obduksjonsrapport som er ventet fra rettsmedinisere ved Gades institutt på Haukeland sykehus i Bergen.

  • Har du tips i saken? Ring Førde og Naustdal lensmannskontor: 57 72 37 00
DREPT: Anne Slåtten (23).
BEKREFTER DRAP: Lensmann Kjell Fonn.
FUNNSTED: Anne Slåtten ble funnet like ved Førde sentrum i Sunnfjord.