Lege tiltalt for uaktsomt drap på samboer:

Anne (39) sendte SMS til tiltalt samboer timer før hun døde: Vi skal ha en hyggelig dag imorgen!

Tobarnsmoren døde i 2014. I dag møter hennes tidligere legesamboer i Oslo tingrett, tiltalt for drap.

DØDE: Anne Linell Sundt (39) døde 12. desember 2014. Foto: Privat
DØDE: Anne Linell Sundt (39) døde 12. desember 2014. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 12. desember 2014 ble Anne Linell Sundt funnet død i sitt hjem. I dag startet rettssaken mot hennes daværende legesamboer.

Ikledd lys skjorte med en mørk genser utenpå og med håret kjemmet bakover, møtte den 59 år gamle mannen i rettssal 369, tiltalt for uaktsomt drap. Ifølge tiltalen skal han ha gitt Sundt så store doser sterke medikamenter at hun til slutt mistet livet.

Han er også tiltalt for å ha forfalsket kvinnens testament, og på den måten sikret seg tilgang til store summer.

Fire millioner

Statsadvokat og aktor Andreas Schei leste i retten tirsdag opp deler av testamentet. Der kommer det fram at en gjeld på en million ikke skal betales tilbake. I tillegg testamenteres det fire millioner kroner til den tiltalte, retten til å bo i villaen i fem år samt samvær med Sundts sønner.

Det har tidligere vært kjent at politiet mener den tiltalte legen forsøkte å få vitner til å signere Sundts testamentet i ukene etter hun døde.

To personer signerte til slutt dokumentet. De ble senere siktet for dokumentforfalskning, og tilsto at de hadde signert og tilbakedaterte testamentet til mai i 2014, altså før Sundt døde.

Politiet fikk i etterkant analysert dokumentet på et laboratorium i Tyskland, hvor det ble konkludert med at blekket på signaturene var mye ferskere enn blekket i den øvrige testamentteksten.

Elleve legemidler i kroppen

Under Scheis opplesing av tiltalen, erkjente legen kun å ha utført manglende journalføring av medisineringen av Sundt og for å ha forfalsket Sundts testament. Han nekter imidlertid for at forfalskningen ble gjort i et forsøk på grovt bedrageri, som han også er tiltalt for.

STATSADVOKAT: Andreas Schei er aktor i saken. Foto: Audun Hageskal
STATSADVOKAT: Andreas Schei er aktor i saken. Foto: Audun Hageskal Vis mer

- Anne Lindell Sundt gikk på ganske konstant medisinering på grunn av smerter. Hun utviklet en vane og avhengighet til medisiner. Etter hennes død ble det funnet rester etter elleve legemidler i blodet, deriblant store mengder Petidin som hemmer åndedrettet, innledet statsadvokaten.

Nøyaktig hvilke medikamenter og hvor store mengder Sundt hadde tilgang til i dagene før hun døde, er imidlertid usikkert. Politiet har tidligere bedt om et såkalt narkotikaregnskap fra den tiltaltes klinikk. Men i avhør har han forklart at dette ble makulert ved en feil av en vikar ved klinikken. ​

Frisk i juli 2011

Schei fortsatte med å beskrive en kvinnes sykdomshistorikk preget av leddgikt, operasjoner, behandling og smerter både i barndommen og voksen alder.

- Men det er verdt å merke seg at i juli 2011 blir hennes helse beskrevet som god, og medisinbruken lav, sier statsadvokaten.

Fant mystisk lapp

Under politiets etterforskning, ble det blant annet gjort flere mistenkelige funn i villaen til paret. Ett av disse er en håndskrevet lapp med et sitat av J.C. Walls:

«It doesn't take much to carry on. It takes a lot to let go».

Det var også flere personlige hilsener til Sundts barn og den tiltalte på lappen.

Den siste dokumenterte kommunikasjonen mellom tiltalte og Sundt, ble også sentral i aktors innlegg i starten av saken. I en SMS datert 03.42, bare timer før dødsfallet fant sted, skal Sundt ha skrevet følgende til legen:

«Kjære, jeg ber på mine knær. Ikke la meg sove hele dagen. Jeg vil være med deg på jobb. Og post. Vi skal ha en hyggelig dag imorgen! Fredagene var våre før, jeg orker ikke mer ensomhet».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer